Geslaagde comeback Dames 1

Afgelopen zaterdag ontvingen zowel heren 1 als dames 1 de eerste teams van De Rijn uit Wageningen. De Dongense mannen revancheerden zich overtuigend voor de nederlaag in het uitduel, de vrouwen hadden het echter bijzonder lastig met hun tegenstreefsters.

Het herenduel was uiteindelijk slechts één periode lang spannend. De Vennen wist 3 keer op voorsprong te komen maar doordat De Rijn twee keer gelijk wist te komen stond er na die eerste periode een nipte 3-2 op het bord. Vanaf de tweede periode voerde De Vennen aanvallend de druk echter op en ook verdedigend had men de zaakjes goed op orde. Zeker nadat Rob Haast een strafworp wist te stoppen kwam De Rijn er aanvallend bijna 2 periodes lang niet meer aan te pas, hetgeen tot de nodige frustraties leidde. De Vennen bouwde de voorsprong geleidelijk aan uit, via 6-2 halverwege de wedstrijd stond er na 3 periodes spelen een geruststellende 10-3 voorsprong in de boeken.

In de slotperiode werden de teugels wat gevierd hetgeen tot 3 tegentreffers leidde maar daar stonden nog 6 doelpunten voor De Vennen tegenover zodat bij het slotsignaal een overduidelijke 16-6 overwinning te noteren viel. Doelpuntenmakers waren dit keer Lars van Oosterbosch (7x), Geert Huijben (2x), Koen Haast, Mark Haast, Remco Jonkers, Mart Graauwmans, Richard Jeurissen, Mikey van Vugt en Tom Wolf.

In de dameswedstrijd kwamen beide ploegen moeizaam op gang maar De Vennen wist via Demi Waijers en Rachel de Vet twee keer snel te scoren uit een overtalsituatie. In de tweede periode was De Vennen echter totaal de weg kwijt en het was aan keepster Naomi van Bragt, die onder andere een strafworp stopte, te danken dat de bezoeksters niet verder kwamen dan een 2-3 voorsprong halverwege de wedstrijd. Een snelle 3-3 door Judy Goossens leek in de derde periode het tij te keren maar niets was minder waar. De Vennen bleef volhardend in het missen van opgelegde kansen en overtalsituaties en zag De Rijn via enkele rake afstandsschoten verder uitlopen naar een 3-6 voorsprong. Toen na een halve minuut spelen in de slotperiode ook de 3-7 genoteerd kon worden gaf bijna niemand meer iets voor de kansen van de Dongense dames, behalve de dames zelf.

Met nog 5 minuten op het bord zorgde Rachel de Vet voor de 4-7, om even later een strafworp en dus dé kans op 5-7 te missen. Die 5-7 kwam er op 3 minuten voor het einde alsnog via sterk doorzetten van Merel van de Heijkant. Toen op 1.20minuut van het slot Demi Waijers de 6-7 aantekende groeide de hoop aan Dongense zijde en de wanhoop bij de ploeg uit Wageningen. Die hoop werd beloond met de 7-7 door een benutte overtalsituatie door Rachel de Vet, meteen met de wetenschap dat met nog 46 seconden te gaan beide ploegen in ieder geval nog één aanval zouden krijgen. De Rijn wist daar geen voordeel uit te halen en het bad ontplofte toen op 7 seconden voor het slot midvoor Judy Goossens een strafworp wist te verkrijgen. Nog één klein detail, die strafworp moest er nog wel in, maar ook dat klusje was ondanks alle spanning wel aan Judy besteed. De luid bejubelde 8-7 kwam in de slotseconden niet meer in gevaar en leidde bij één van de bezoeksters nog tot zulke frustraties dat zij in het slotsignaal keepster Naomi van Bragt te lijf ging en alsnog een rode kaart ontving.

A.s. zaterdag gaan de heren op bezoek bij De Treffers in Rosmalen (20.45u) terwijl de dames de lastige uitwedstrijd bij PSV2 in Eindhoven (20.15u) voor de boeg hebben. De Eindhovense ploeg bezorgde afgelopen weekend de ongeslagen koploopster UZSC het eerste puntverlies dus de dames van De Vennen staan wederom voor een lastige klus.

Bekijk via onderstaande links foto’s vab de wedstrijden (gemaakt door Lian)