Poloteams goed uit de winterstop

De eerste wedstrijdweken na de winterstop van ruim een maand hebben de poloteams van De Vennen de nodige overwinningen opgeleverd. Meest in het oog springen op dit moment de prestaties van dames 1 dat als net gepromoveerde ploeg na de overwinning van afgelopen zaterdag bij ZV Utrecht op de ongedeelde 2e plek is aanbeland. Ook de gepromoveerde heren blijven het goed doen en draaien mee in de brede middenmoot, nu op een mooie 5e plek.

Na de moeizame zege bij hekkensluiter Arethusa/Oss wachtte de dames van De Vennen zaterdag een op papier lastige klus bij de dames van ZV Utrecht. Van die ploeg werd het eerste duel op bondsniveau verloren (6-7) en op basis van dat resultaat stonden de Utrechtse vrouwen met een gelijk puntenaantal toch boven de Dongense dames. De thuisploeg ‘drijft’ op 2, 3 sterkere dames en dat bleek ook nu weer in de eerste twee periodes van de wedstrijd. In de aanvangsperiode nam Utrecht 2 keer een treffer voorsprong maar Judy Goossens en Judith van Heteren trokken ook weer 2 keer de stand recht. In de tweede periode opnieuw een voorsprong voor ZV Utrecht, daarna De Vennen dat via Rachel de Vet een overtalsituatie benutte en via een goed gezwommen break-out via Demi Waijers voor het eerst aan de leiding kwam om vervolgens toch Utrecht weer langszij te laten komen voor een 4-4 halverwege de wedstrijd.
In de derde periode betaalde het vele zwemwerk van De Vennen zich uit, de sterkste Utrechtse speelster kwam amper meer aan aanvallen toe en De Vennen kreeg steeds vaker een overtalsituatie welke goed werd uitgespeeld. Rachel de Vet met 3 treffers en Judith van Heteren zorgden voor een verdubbeling van de score en achterin hoefde maar één tegentreffer geïncasseerd te worden zodat de laatste pauze met een 5-8 voorsprong aanbrak. Ook in de slotperiode was De Vennen duidelijk de betere ploeg en dat vertaalde zich in drie treffers van de hand van Merel v.d. Heijkant. Bij de stand 5-11 verslapte de concentratie alsnog maar ZV Utrecht wist enkel nog de stand een iets draaglijker aanzien te geven, 7-11.

Doordat ook de nummer 3 tegen een nederlaag opliep vinden de dames van De Vennen zich ‘opeens’ terug op een 2 plaats, wel ruim achter de zonder puntverlies draaiende koploper UZSC3. Omdat alleen het hoogst eindigende standaardteam voor promotie naar de 1e klasse (het op één na hoogste niveau in Nederland) in aanmerking komt staan de dames van De Vennen nu dus op een promotieplek. De competitie is echter nog (9 wedstrijden) lang.

De doelstelling van heren 1 na de promotie was zo snel mogelijk klassebehoud veilig stellen en dat is de heren eigenlijk al voor de winterstop gelukt, met name doordat alle 6 thuisduels tot nu toe gewonnen werden (alle 5 uitduels gingen namelijk verloren). Zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Nayade Classic mocht de eerste uitoverwinning geen probleem vormen en dat deed het uiteindelijk ook niet. De oud-studenten van de Eindhovense club zijn dit jaar aan een kansloze missie bezig, getuige onder andere de 18-1 eerder dit seizoen in Dongen. De verschillen waren nu minder extreem maar via de periodestanden 2-3, 4-7 en 5-12 tracteerde De Vennen de thuisploeg met 6-15 op de 12e achtereenvolgende nederlaag en zichzelf op de eerste uitzege. Lars van Oosterbosch (4x), Geert Huijben (3x) en Remco Jonkers (3x) waren deze wedstrijd de meervoudige schutters.

Zowel dames 1 als heren 1 heeft nu één week (Carnavals)verlof, waarna beide teams op zaterdag 13 februari de strijd hervatten, allebei met een thuisduel tegen De Rijn uit Wageningen.

Artikel via: Dongen.nieuws