Heren 1 ‘zen in vurm’ (23-02-2019)

Heren 1 moest zaterdag op bezoek bij De Brabantse Dolfijnen (DBD) in Best. Deze ploeg, 5e op de ranglijst, had in de laatste twee thuiswedstrijden in het zeer smalle thuisbad de nummer 3, De Warande (10-8) en koploper Arethusa (11-6) pootje gelapt dus heren 1 was gewaarschuwd.

DBD is sterk afhankelijk van twee schutters en dat bleek in de eerste periode waarin de verdediging van heren 1 onvoldoende grip op hen kreeg. Aanvallend werden er vele kansen gecreëerd maar door te gehaast spel helaas niet altijd afgemaakt zodat de eerste pauze aanbrak bij een 5-4 stand in het voordeel van de thuisploeg. De pauze werd benut om ‘het zaakje’ verdedigend anders neer te leggen en die tactiek bleek succesvol. Tot de stand 6-6 halfweg de tweede periode leek het nog spannend te blijven maar daarna sloegen onze heren hard toe om met een 6-10 stand aan de tweede pauze en kantwissel te kunnen beginnen.

Deze voorsprong kwam in de tweede wedstrijdhelft niet meer in gevaar, heren 1 bleek niet afhankelijk van zijn topschutters die zich in dienst stelden van het team en daarmee ruimte schiepen voor anderen en via een eindsprint in de slotperiode (2-7) werd de eindstand op 11-19 gebracht. Geert, Lars, Mart, Tim en Remco waren meervoudig succesvol en Tom, Bas V en Koen Ha droegen ook een scorend steentje bij.

De heren behouden door deze zege hun tweede plaats met 36 punten uit 16 wedstrijden en een doelsaldo van 260-165. Koploper Arethusa stelt daar 40 punten uit 17 wedstrijden tegenover en een doelsaldo van 205-137. Over 2 weken, op zaterdag 9 maart, treffen de ploegen elkaar in Dongen. Arethusa kan bij winst met nog 4 duels te gaan de titel vrijwel veilig stellen (de nummer 3 volgt op 32 uit 16), heren 1 moet winnen om de titelkansen weer in eigen hand te krijgen. Het belooft een week na carnaval dus een spannende pot te gaan worden, zaak voor de heren om ook tijdens en na carnaval ‘in vurm’ te blijven !