Inge Dekker geeft clinic bij ZV De Vennen

Wat een fantastisch gevoel moet het zijn als Inge Dekker, een van de bekendste wedstrijdzwemmers, een clinic komt geven bij ZV De Vennen in Dongen. En dat gebeurde op 15 maart dus! Wie kon en wilde ging naar zwembad De Vennen en had de avond van zijn of haar (zwemmers)leven.

WEEKBLAD DONGEN – DONDERDAG 23 MAART 2017 door Thecla Bovenberg

Uit het onlangs gehouden interview met Manon van Leijsen werd heel duidelijk: zwemmen kies je heel bewust. Zij koos het al na haar behaalde diploma’s A en B. Tijdens haar jeugd  gingen er velen naar zwemles en hielden het na de eerste diploma’s wel voor gezien, ze wisten zich in het water te redden en dat is voldoende. Maar Manon ging verder en wilde graag zich verbeteren in haar zwemkunst, het ‘spetterplan’ was daar heel geschikt voor. Daarna volgde het ‘selectie’ zwemmen en af en toe het meedoen aan Brabantse kampioenschappen. Natuurlijk was zij erb toen de Inge Dekker vorige week woensdag aantrad om een training te geven. Twee maal één uur zou Inge training geven, het eerste uur voor kinderen tot 12 jaar en het tweede uur voor de leeftijd daarboven. Nu is Inge gespecialiseerd in de vlinderslag, een zwemslag waar menigeen tegenaan hikt omdat dit loodzwaar is. “En toch is dit met de juiste techniek niet zo”, legde Inge zelf uit. “Als je goed kijkt naar foto’s die worden gemaakt tijdens het zwemmen van de vlinderslag, dan zie je de breedte van het lichaam in het water, het strak in het water liggen en stabiliteit. Dat zijn technieken die je moet ontwikkelen”, vult Manon aan in het gesprek. Inge Dekker, een naam die sinds haar debuut in 2001 te Antwerpen in de zwemsportwereld niet meer weg te denken is. Bij de Europese kampioenschappen op de vlinderslag (korte baan) heeft ze 10 gouden medailles gewonnen en ook met de vrije slag in teamverband (4 x 100m) vele prijzen binnengesleept, waaronder natuurlijk Olympische medailles..

Nu geeft zij trainingen in de vorm van een clinic, zoals bij ZV De Vennen. “Het was fantastisch”, zegt Manon, die veel geleerd heeft. Niet alleen ter verbetering van haar eigen techniek maar ook om de techniek door te geven als ze zelf training geeft. Zwemmen is haar liefhebberij en u kunt haar op woensdag en vrijdag bij het waterpoloteam vinden. Bovendien traint ze, op vrijdag, de jeugd. De kinderen die de training ondergingen wilden uiteraard op hun badmuts een handtekening van Inge Dekker als aandenken, voor de overigen was er de selfi e. Van ouders werd later vernomen dat de kinderen zo moe waren dat ze na de training als een blok in slaap vielen. Moe maar voldaan! Inge bedankt!