Heren 1 zeker van klassebehoud

Het voordeel van het pas op zondagavond om 19.15u in Zutphen aantreden voor een competitiewedstrijd is dat de overige duels dan al ver achter de rug zijn en de uitslagen daarvan dus ook bekend. Voor de heren van De Vennen betekende dit dat ze voorafgaand aan het kampioensduel van hun tegenstander IJsselmeeuwen al zeker wisten dat ze veilig waren voor degradatie. In het duel, dat met 16-7 verloren ging, was dit ook wel terug te zien. Dames 1 verkocht haar huid duur in het duel tegen Het Y maar moest met 4-7 de punten afstaan aan de Amsterdamse ploeg die over 2 weken in Heerenveen aantreedt voor de finale van de landelijke ManMeerCup.

De Vennen en Het Y troffen elkaar voor de derde keer dit seizoen, in de twee voorgaande duels was Het Y in Amsterdam duidelijk de bovenliggende ploeg. Na de 11-3 bekerzege volgde de 10-6 in de promotiepoule, nu had De Vennen het thuisvoordeel. In de eerste periode leek het duel al snel in het voordeel van Het Y te kantelen, De Vennen bleef aanvallend lang ongevaarlijk en moest toezien hoe Het Y keepster Sacha Kimenai drie keer wist te verschalken. Alleen Judy Goossens wist uit een overtalsituatie te scoren zodat de periode op 1-3 werd afgesloten. In de tweede periode had het energiekere spel van De Vennen al meer succes, Minet Peeters (opnieuw overtal) en Laura Evers zorgden er met hun treffers voor dat het verschil halverwege de wedstrijd op twee doelpunten (3-5) bleef.
In de derde periode miste De Vennen een strafworp, zag daarna Het Y hetzelfde doen en gebeurde er ruim 6 minuten lang niets op het scorebord. Met nog 50 seconden te gaan bracht Merel van den Heijkant het verschil terug tot één doelpunt (4-5) maar helaas wist Het Y uit de daaropvolgende aanval direct het verschil weer op twee te brengen (4-6). In de slotperiode viel al snel de 4-7 waarna beide ploegen ruim zes minuten veel energie in hun spel stopten maar ook veel energie verloren zagen gaan in foute passes of te onnauwkeurig afwerken waarbij vooral Sacha een paar keer een uitstekende sta-in-de-weg was voor doorgebroken Amsterdamse speelsters. Gescoord werd er niet meer, met 4-7 gingen de drie punten dus mee naar de hoofdstad.

Heren 1 ging met de wetenschap dat Natare uit Aalten en Hellas-Glana uit Sittard hen niet meer konden achterhalen op pad voor het uitduel in Zutphen. Thuisploeg IJsselmeeuwen zou aan één punt voldoende hebben voor kampioenschap en promotie naar de 2e klasse, kreeg in het begin verrassend twee Vennen-doelpunten om de oren (Mart Graauwmans en Geert Huijben) maar stelde daarna vlug orde op zaken en sloot de eerste periode op 5-2 af. In de tweede periode trof alleen Tom Wolf doel voor De Vennen (9-3) en zijn ‘voorbeeld’ werd door Geert Huijben in de op 13-4 afgesloten derde periode gevolgd. In de slotperiode zat de thuisploeg met de gedachten blijkbaar al in de 2e klasse want bij een 15-4 stand kon De Vennen via Thijs in ’t Groen, Geert Huijben en Mark Haast plots drie keer achtereen scoren. Het slotaccoord was toch voor IJsselmeeuwen dat met 16-7 de winst en de titel binnensleepte.
Komende zaterdag staat voor alle poloteams het laatste competitieduel op het programma. In zwembad De Vennen opent dames 1 om 16.45u de slotavond met het duel tegen OZ&PC uit Oldenzaal. Het duel staat mede in het teken van het afscheid van trainer/coach Arie Schouten, die het na 5 succesvolle jaren tijd vindt voor een nieuw gezicht voor de groep, en van keepster Sacha Kimenai die om haar Jong Oranje aspiraties intact te houden verplicht is om volgend jaar bij een eredivisieclub te gaan trainen en spelen waarbij haar keus is gevallen op Polar Bears uit Ede. ​
Na het duel van de dames heeft heren 1 vanaf 18.00u de gelegenheid om tegen De Meer uit Culemborg het seizoen met een leuke wedstrijd af te sluiten. De heren kunnen dat doen met de wetenschap dat ze na een trainer- en coachloos jaar volgend jaar weer wel een externe trainer aan de bak hebben staan. Na een duel van heren 2 sluit om 20.15u dames 2 het seizoen af, een seizoen dat hen het kampioenschap opleverde. Dit zal zeker gevierd worden.