Mooie seizoensafsluiting poloteams De Vennen

Alvorens het seizoen feestend af te sluiten moesten de teams van De Vennen afgelopen zaterdag voor de laatste keer dit seizoen het water in. Dames 1 speelde voor wat het waard was en was dichtbij een verrassing maar moest OZ&PC Oldenzaal uiteindelijk toch met de punten laten vertrekken (8-9). Heren1 maakte het nog even spannend tegen het hoger geklasseerde De Meer maar stuurde die ploeg met een duidelijke 15-11 nederlaag terug naar Culemborg.

Dames 1 begon de kampioenspoule met een viertal duidelijke uitnederlagen, waaronder het duel in Oldenzaal dat met 11-5 verloren ging. In de thuisduels werd de huid een stuk duurder verkocht, zo ook zaterdag want nadat de bezoeksters de eerste periode in hun voordeel beslisten (0-2) kwam de Vennen via Demi Waijers en Rachel de Vet in de op 2-3 afgesloten tweede periode weer terug in de race. In de derde periode liepen de geroutineerde bezoeksters, met speelsters met hoofdklasse-ervaring in de gelederen, toch weer uit naar 3-6 maar in de slotseconde kwam De Vennen toch weer net iets dichterbij, 4-6 (Judith van Heteren en Judy Goossens). In de slotperiode opende OZ&PC weer de score maar daarna was het De Vennen dat het spel dicteerde en zichzelf ook leek te gaan belonen. Treffers van Ilse Mulder, Minet Peeters, Merel van den Heijkant en Judy Goossens brachten De Vennen op 8-8 langszij maar doordrukken lukte niet. Het was opnieuw OZ&PC dat op voorsprong kwam en in een hectisch slotfase, waarin helaas nog een strafworp werd gemist, lukte het De Vennen niet aan het laatste duel nog een punt over te houden.
Later op de avond namen de dames afscheid van trainer/coach Arie Schouten die na 5 succesvolle seizoenen het trainersstokje overdraagt. Ook van keepster Sacha Kimenai werd afscheid genomen. Om haar Jong Oranje kansen in stand te houden vertrekt zij, samen met haar jongere zus Tessa waarvan gehoopt werd dat zij dames 1 komend seizoen aanzienlijk zou versterken, naar eredivisionist Polar Bears uit Ede.

Heren 1 had zich al veilig gespeeld en wilde het teleurstellend verlopen seizoen met een mooi resultaat tegen de zekere nummer 6, De Meer uit Culemborg, afsluiten. Met een compleet team werd van begin af aan volle druk gezet en dat vertaalde zich in een steeds groter wordende voorsprong. Via 3-1 en 7-3 zwom De Vennen weg naar een 11-4 voorsprong, halfweg de derde periode. Gemakzucht en een tegenstander die er even genoeg van had zorgden echter voor een ommekeer en met nog 2 minuten te gaan in de slotperiode stond er nog maar één treffer verschil op het scorebord (12-11). De Vennen liet de schade echter niet verder oplopen en het publiek kon opgelucht ademhalen toen achtereenvolgens de 13, 14 en 15-11 op het bord verschenen. Lars van Oosterbosch was met 5 doelpunten het trefzekerst, Thijs in ’t Groen, Koen Haast, Mart Graauwmans (allen 2), Remco Jonkers, Mark Haast, Mikey van Vugt en Geert Huijben volgden zijn voorbeeld.   Voor volgend seizoen zijn de heren, na een trainerloos jaar, verzekerd van een nieuwe trainer/coach dus is de hoop op een beter seizoen gerechtvaardigd.