Kampioenschap binnen voor jongens B

Afgelopen zaterdag kon het jongens B-team (jongens onder 17 jaar) van De Vennen/De Warande bij winst op de nummer 3 op de ranglijst, De Krabben uit Bergen op Zoom, het kampioenschap binnen halen in de 1e klasse van de KNZB-regio Zuid. Mogelijk pikant detail vooraf was dat de bezoekers tijdens het Paaspolotoernooi onlangs 2e werden terwijl de combi van Dongense en Oosterhoutse jongens genoegen moest nemen met stek 3.

Nu was wel bekend dat De Krabben tijdens het Paastoernooi versterkt was met enkele gastspelers en die ontbraken in dit reguliere competitieduel. Dat verschil deed zich al snel voelen, al hield de thuisploeg de spanning er nog een beetje in door vrij nonchalant met diverse kansen om te gaan. Gaandeweg de wedstrijd liep het verschil echter toch steeds verder op en bij aanvang van de slotperiode was al wel duidelijk dat de titel het team van De Vennen/De Warande (met de Dongense spelers Lars Dirven, Matthijs Schalk en Mikey van Vugt en medecoach Gert Schalk) niet meer kon ontgaan. Het ook door de goed gevulde tribunes luid bejubelde slotsignaal kwam uiteindelijk bij 16-9.

Het team kwam hierdoor op 46 punten uit 16 wedstrijden (doelsaldo 244-60) en is niet meer in te halen door de nummer 2, De Schelde uit Terneuzen, de enige ploeg waar dit seizoen een puntje aan afgestaan moest worden (6-6 gelijkspel). Tijdens de gezamenlijke huldiging door vertegenwoordigers van beide verenigingen werden de jongens en hun begeleiders, wellicht symbolisch voor de afdroogpartijen van dit seizoen, getrakteerd op mooie woorden maar vooral een fraaie handdoek met toepasselijke tekst. De jongens resten nog 2 wedstrijden om de ongeslagen status tot aan het einde vast te houden voordat zij volgend seizoen grotendeels doorstromen naar de rangen der senioren van hun eigen vereniging.

IMG_6708