Meidenteam in spannende uitwedstrijd tegen SBC2000.

Zaterdag 9 november troffen onze meiden voor het eerst in deze competitie de meiden uit Breda. Een spannend treffen van de clubs die momenteel de eerste en tweede plaats van de ranglijst bezetten.

PB090876

Met Deborah aan de kant vanwege een zware blessure en in het water een speelster met gekneusde ribben en een aantal meiden met blessures aan knie en benen was het spannend hoe deze wedstrijd zou verlopen.

Het eerste partje opende De Vennen met balbezit en een mooi uitgespeelde aanval naar de 0-1 door Ilse. Vrij snel wist SBC2000 de gelijkmaker te scoren. De Vennen liet zich wat uitspelen en pas nadat het tweede punt door de tegenpartij was gemaakt kwam er meer vat op het spel. Ondanks een 5 meter mogelijkheid en een snelle uitbraak van Nicky kwamen we het eerste partje niet verder dan een 2-1 achterstand.

Het tweede partje herpakte De Vennen zich compleet en pareerde men het zeer fysieke spel van SBC2000 door volop te pressen zodat er minder ruimte voor uitbraken van de tegenpartij kwam. Dit gaf Dymfie de gelegenheid om een mooie gelijkmaker te scoren. In het spel werden behoorlijk wat overtredingen aangeduid door de scheidsrechter. In een manmeer situatie werd de bal perfect aangenomen door Kimberly en wist Iris de derde treffer te maken.  Joyce heeft vooral zwemmend heel veel uitbraken weten te voorkomen. En na een mooie redding van Sacha scoorde Ilse nog een mooi punt om het partje af te sluiten op 2-4.

In het derde partje werd de druk nog meer opgevoerd door De Vennen met een prachtige poging van Merel. Het werken met pressing half veld resulteerde in een aantal overtredingen volgens de scheids maar ook in een paar mooie doelpunten door Ilse en Daphne en sloot het partje op 3-6.

In het laatste partje werd het nog even spannend. Ondanks een aantal omstreden uitsluitingen  en het opspelen van de aanwezige blessures moesten we iets meer toegeven en kon SBC2000 nog terugkomen met 3 punten. In de laatste minuten werd het dan nog even spannend. Maar door een schot van Tessa in de kruising en een mooie afmaker door Ilse kwam de stand in de laatste periode op 6-8 en zijn we nog steeds ongeslagen deze competitie na 5 wedstrijden!

De meiden hebben alles gegeven wat ze hadden en zelfs meer. Wat zijn jullie kanjers!  We hopen dat de komende twee weken de blessures met wat rust kunnen herstellen.

Over twee weken de return tegen de meiden van TRB-RES, onze streekderby. We hopen al onze supporters dan ook te zien in op 23 november in Tilburg, Zwembad De Reeshof, om 18 uur…

Bekijk hier het fotoverslag van de wedstrijd gemaakt door Lian.