Nederlagen voor poloteams De Vennen

De eerste poloteams van ZV De Vennen beleefden een weinig succesvol weekend. Nadat de heren op zaterdagavond de derby bij SBC2000 in Breda al met een nederlaag hadden afgesloten slaagden ook de dames er op zondag op bezoek bij PSV niet in te verrassen.

De herenteams van SBC2000 en De Vennen bevonden zich beide in de gevarenzone waarbij de Bredanaars het onderling duel met een voorsprong van 3 punten begonnen. De Vennen had de pech dat het zijn twee meest trefzekere spelers moest missen en dat brak de ploeg uiteindelijk ook op. Na een gelijkopgaande eerste twee minuten, met Dongense treffers van Mikey van Vugt en Koen Haast, zwom de thuisploeg vrij eenvoudig naar een 6-2 voorsprong voordat Tom Wolf met een raak schot de eerste periode op 6-3 liet eindigen.

In de tweede periode bleek dat het verschil heus niet zo groot hoefde te zijn, via treffers van Tom Wolf, Remco Jonkers en Luuk van Loon werd de achterstand bij de kantwissel teruggebracht tot 7-6.

In de derde periode opnieuw het zelfde beeld: De Vennen kreeg kansen, kwam op 7-7 (Remco Jonkers), 8-8 (Luuk van Loon) en 9-9 (Tom Wolf) ook drie keer langszij maar slaagde er niet in door te drukken. Toen echter ook nog één van de basisspelers met 3 p’s de kant mocht opzoeken was het gedaan met de mogelijkheden om voldoende weerstand te bieden. Nog in de derde periode kwam SBC2000 op 12-9 en die voorsprong werd in de slotperiode, waarin Koen Haast en Remco Jonkers nog voor De Vennen scoorden, uitgebreid tot de 15-11 eindstand.

De Vennen ziet hierdoor de achterstand op SBC2000 oplopen tot 6 punten en heeft als nummer 11 alleen de nummers 9, Nayade, en 10, Natare met 3 en 2 punten achterstand nog binnen direct bereik. A.s. zaterdag ontvangen de heren DWK uit Barneveld en hopelijk kan dan weer compleet aangetreden worden.

Dames 1 moest op bezoek bij PSV blijkbaar wennen aan het spelen op de zondagavond. In de eerste twee periodes oogde de ploeg verlamd, men kwam amper aan fatsoenlijke aanvallen toe en de Eindhovense keepster hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen. Verdedigend had De Vennen nauwelijks grip op de midvoor van de thuisploeg die zich deze avond met veel plezier zal herinneren en uiteindelijk liefst 9 keer de bal achter de dit keer weinig gelukkig keepende Sacha Kimenai wist te werken. Een 9-2 stand halverwege de wedstrijd, met Vennen-treffers van Judy Goossens en Rachel de Vet, deed een dramatische eindstand vermoeden maar de kantwissel deed De Vennen goed. Zonder dat het spel echt groots werd kwam er, vooral in de vierde periode, in ieder geval een gezonde portie inzet aan te pas en met die inzet kon gelijke tred gehouden worden met de thuisploeg. De tweede wedstrijdhelft eindigde met treffers van Rachel de Vet, Laura Evers, Judith van Heteren, Merel van den Heijkant en Minet Peeters (2x) zelfs in een 5-6 overwinning voor De Vennen maar zo’n ‘deeloverwinning’ levert geen punten op wanneer de eindstand een duidelijke 14-8 laat zien.

A.s. weekend mogen de dames, opnieuw op zondag, in Waddinxveen op bezoek bij ZPC De Gouwe. Die ploeg herbergt een tweetal oud-internationals en lijkt samen met ZV Haerlem uit te gaan maken welke ploeg mag gaan strijden om een plek in de eredivisie. De dames van De Vennen kunnen vrijuit spelen en hopelijk doen ze dat a.s. zondag vanaf het begin van de wedstrijd.