Heren 1 laat koploper ontsnappen

De heren van De Vennen ontvingen zaterdag het Veldhovense Njord en lieten een goede kans om de nieuwe koploper pootje te lappen helaas onbenut. Een inhaalrace stokte zo’n 40 seconden voor het einde toen de bezoekers de stand naar 8-10 wisten te tillen.

De ploeg uit Veldhoven wist voorafgaand aan de wedstrijd dat ze door de andere resultaten in deze speelronde bij winst weer de koppositie over zouden kunnen nemen van de IJsselmeeuwen uit Zutphen. De Vennen heeft de punten echter hard nodig in de strijd tegen degradatie. In de eerste periode was er van klassenverschil weinig te merken, Njord nam wel een 0-2 voorsprong maar dat kwam meer doordat De Vennen enkele fraaie kansen onbenut liet. Uiteindelijk slaagden Remco Jonkers en Lars van Oosterbosch er met doeltreffende pogingen wel in de eerste periode op 2-2 af te sluiten. In de tweede periode deed De Vennen zichzelf de das om door de fraaiste kansen om zeep te helpen, waarbij het ook wel pech had met pogingen die op de doellijn strandden. Aangezien Njord uit een paar contra’s aanzienlijk doeltreffender was konden de ploegen met een 2-6 stand aan de tweede pauze en de kantwissel beginnen. In de derde periode gingen beide ploegen slordig om met hun kansen, vooral uit de overtalsituaties. De eerste voor De Vennen werd nog wel door Lars van Oosterbosch benut maar de volgende twee werden onbenut gelaten. Een tweede treffer van Lars en één tegentreffer tilden de score naar 4-7 bij aanvang van de slotperiode.

In die periode liet De Vennen een dubbele overtal onbenut voordat Tom Wolf de 5-7 kon aantekenen. In de volgende twee minuten scoorden beide ploegen twee maal (Mikey van Vugt en Geert Huijben) en op 1.45 voor het einde bracht Mark Haast met de 8-9 de spanning volledig terug. Die spanning duurde 3 aanvallen en één minuut want met nog 43 seconden op de klok tekende Njord de 8-10 aan. Dat was de genadeklap voor de Dongense mannen die hun laatste pogingen zagen stranden.

A.s. zaterdag zullen de heren in Breda op bezoek bij SBC2000 moeten proberen de positie op de ranglijst weer te verbeteren.

Ook zaterdag gaat dames 1 weer verder met de competitie. Na de herindeling na de eerste competitiefase gaan zij verder in de kampioenspoule waaruit de nummer 1 zich plaatst voor promotie/degradatiewedstrijden met de nummer laatst uit de eredivisie. De Vennen heeft geen enkele aspiratie zich daarvoor te plaatsen maar dat wil niet zeggen dat ze hun huid in de komende wedstrijden niet duur zullen verkopen. Doordat alle clubs de nu nog te spelen wedstrijden in hebben moeten plannen in een rooster waarin alle andere wedstrijden al maanden vaststaan is er her en der wat geschoven, verplaatst en geruild. Resultaat daarvan is dat De Vennen begint met 4 uitduels, te beginnen a.s. zaterdag bij PSV in Eindhoven. Vervolgens wacht het duel bij dé favoriet, Z&PC De Gouwe in Waddinxveen om na de carnavalsbreak te vervolgen bij OZ&PC in Oldenzaal en Het Y in Amsterdam. Vanaf 18 maart is het dan weken lang ‘bal’ in eigen huis.