Heren De Vennen komen treffer tekort

Op bezoek bij het Rosmalense De Treffers kwamen de heren van De Vennen zondag net één treffer tekort voor een verrassing (14-13). De damesploegen van De Vennen en Waterpolo Den Haag hielden elkaar zaterdag in evenwicht (8-8) en nemen dus allebei een punt mee naar de promotiepoule.

Duels waarbij De Treffers betrokken is zijn altijd bijzonder doelpuntrijk, de ontmoetingen met De Vennen vormen daarop geen uitzondering. Eindigde het thuisduel voor De Vennen nog in een kansloze 9-19 nederlaag, nu waren de ploegen in het smalle Rosmalense bad volledig aan elkaar gewaagd. In de eerste periode nam De Vennen zelfs een aantal keren de leiding maar De Treffers wist telkens een antwoord te geven op de doelpunten van Koen Haast (2x), Tom Wolf (2x) en Remco Jonkers, zodat de eerste pauze bij 5-5 aanbrak. In de tweede periode kwam De Vennen via Geert Huijben opnieuw op voorsprong maar daarna viel de Dongense productie tijdelijk stil en sloop de thuisploeg weg naar 9-6 vlak na het begin van de derde periode. De Vennen gaf zich echter niet zo maar gewonnen en enkele sterke acties van Geert Huijben (3x) en Lars van Oosterbosch zorgden ervoor dat de laatste periode weer op een gelijke stand (10-10) begon.

In die laatste periode verzuimde De Vennen diverse malen een overtalsituatie uit te spelen en opnieuw zwom De Treffers weg naar een voorsprong van 3 goals. Doelpunten van Tom Wolf en Mark Haast (2x) brachten De Vennen nog wel dichterbij maar de laatste viel pas 3 seconden voor tijd en betekende de 14-13.

A.s. zaterdag ontvangen de heren om 19.30u de nummer 2 op de ranglijst, het Veldhovense Njord.

De damesteams van De Vennen en Waterpolo Den Haag wisten zich vooraf al zeker van een plaats in de promotiepoule en wisten dus ook dat het resultaat van dit duel meegenomen zou worden naar dat 2e deel van de competitie. De Vennen had het uitduel van de uit de eredivisie gedegradeerde hofstadploeg verrassend met 5-7 gewonnen en de Haagse dames waren dus uit op revanche. De ploegen gaven elkaar eigenlijk het gehele duel geen duimbreed toe en er kwam nooit een verschil van twee treffers op het scorebord. In de eerste twee periodes was het telkens De Vennen dat op voorsprong kwam maar WP Den Haag had telkens een antwoord op de treffers van Judy Goossens (2), Merel van den Heijkant, Ilse Mulder en Fleur Wolf. In de derde periode nam Den Haag het initiatief over en De Vennen had het aan keepster Sacha Kimenai, die in de slotseconden een strafworp keerde, te danken dat de slotperiode met slechts een 6-7 achterstand begon. In die slotperiode benutte Rachel de Vet twee maal een overtalsituatie en dat leek voldoende voor de winst, zeker toen Sacha nog een tweede strafworp stopte. Helaas was de verdediging niet attent en kon Den Haag alsnog uit de rebound de 8-8 gelijkmaker aantekenen.

De dames gaan na een weekend rust verder in de promotiepoule, waarin het na de derde plek in de eindstand van de poule als gevolg van de onderlinge resultaten op een 8e en laatste positie start. Met De Gouwe/Waddinxveen, Het Y/Amsterdam, PSV en OZ&PC/Oldenzaal als tegenstanders wachten de dames nog vier sterke tegenstanders.