Nipte nederlaag dames 1, bekeken winst heren 1

Afgelopen zaterdag begon voor dames 1 het tweede deel van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Z&PC De Gouwe uit Waddinxveen. Een paar weken geleden eindigde hetzelfde duel in een 8-19 nederlaag, nu kon De Vennen dichter in de buurt blijven maar net niet toeslaan (8-10).

Zoals wel vaker dit seizoen kwam dames 1 in de aanvangsperiode al snel op een achterstand waar het daarna eigenlijk de hele wedstrijd achteraan zwom. Na 0-3 en 1-4 werd de eerste periode op 2-4 afgesloten en doordat de tweede periode een zelfde score kende stond er halfweg een 4-8 achterstand op het bord. In de tweede wedstrijdhelft knabbelden de dames langzaam iets van die achterstand af maar de inhaalrace stokte bij de stand 8-10. Helaas werd bij die stand een strafworp gemist, wat natuurlijk even aanleiding gaf tot “wat als-gedachten” maar die werden na afloop snel opzij gezet. Aan de score droegen uiteindelijk 7 speelsters een steentje bij. De uitslag geeft de burger, en hopelijk ook de dames, moed voor de rest van de competitie die pas op 12 januari weer hervat wordt met een uitduel bij WZC in Zoetermeer.

Heren 1 ging op bezoek bij laagvlieger De Meer in Culemborg. Uiteindelijk werd het een bekeken zege, waarbij het ‘bekeken’ zat in het feit dat de winnende 15-16 treffer één seconde voor tijd op het bord verscheen waardoor de tijd voor de thuisploeg te kort was om nog iets doeltreffends uit te halen.

Wat de heren, die drie spelers misten, vóór die laatste seconden lieten zien was bij vlagen niet best. Er werd slordig verdedigd waardoor De Meer te gemakkelijk aan treffers kwam en aanvallend werd er te vaak ongeconcentreerd gespeeld of lagen paal, lat en de keeper vervelend in de weg. Tekenend voor het slordige spel waren de twee tegentreffers die de heren in de laatste 7 seconden van de eerste periode moesten incasseren zodat die met 5-4 verloren ging. De thuisploeg kon die stand verder uitbouwen en bij de stand 11-7 vlak na het begin van de derde periode leek de (verwachte) winst ver weg. Storingen en vergissingen aan de jurytafel en enkele onderbrekingen vanwege scheidsrechterlijk overleg zorgden voor een heel traag verloop van de wedstrijd hetgeen conditioneel niet in het nadeel van de thuisploeg was. Maar nadat de derde periode nog met een 12-9 achterstand afgesloten werd kwamen de heren in de slotperiode toch nog sterk terug. Halverwege die periode kwam men op 13-13 langszij en vervolgens werd twee keer een voorsprong gepakt. Toen 12 seconden voor tijd De Meer echter de 15-15 aantekende leek het pleit beslecht maar een zwaar bestrafte overtreding bood de heren de gelegenheid de laatste 6 seconden met een man-meer te spelen. Die situatie werd dus één seconde voor het slot ‘bekeken’ uitgebuit, 15-16 en drie punten in de tas mee naar Dongen e.o..

Ook voor de heren, die in de top 4 blijven meedraaien, staat er nu een korte winterbreak aan voor de deur.