Op bezoek bij Aquamigos..

Op bezoek bij Aquamigos voor het eerste potje waterpolo voor het nieuwe De Vennen meidenteam onder 15.

Even voorstellen: Keepster Sacha, nummer 2 Nicky, nummer 3 Iris, nummer 4 Deborah, nummer 5 Ilse, nummer 6 Tessa, nummer 7 Joyce, nummer 8 Daphne, nummer 9 Kimberly, nummer 10 Merel en nummer 13 Dymfie. Deze 11 meiden gaan voor het eerst de meisjescompetitie onder 15 jaar onveilig maken. Een heerlijk divers team met meiden die al jaren in het water liggen aangevuld met nieuwe meiden (die ook al weer een jaartje training achter de rug hebben). Ze hebben er zin in! Vooral na twee toernooien waarin ze hun team al even hebben kunnen voorstellen aan de regio.

Helemaal compleet en vol verwachting kwam ons jongste meidenteam maandagmiddag 23 september naar Waalwijk voor het eerste potje waterpolo van dit seizoen. Ook de tegenstander Aquamigos is pas dit jaar actief in deze poule en had zin in de wedstrijd.

Na een uitgebreide briefing van de teams door de scheidsrechter vanwege alle nieuwe spelregels konden ze aan de slag.

Met het complete team aanwezig waren er voldoende wissels om tijdens de wedstrijd de druk wat weg te nemen. Ook Aquamigos had een paar wissels op de kant zitten.

Het eerste partje begon met balbezit voor Ilse van De Vennen en werd voorzichtig uitgespeeld naar het eerste doelpunt, Daarna kwam het team wat verder los. Door het consequent toepassen van de nieuwste spelregels liep Ilse als eerste tegen een uitsluiting van 20 seconden op. Maar ze was uiteindelijk niet de enigste, aan beide kanten zijn er meiden uitgefloten vanwege deze nieuwe regels, Nog even wennen dus! De man minder werd goed uitgespeeld en het partje werd uiteindelijk afgefloten met een nette 0-4 voor De Vennen.

Het tweede partje balbezit na opzwemmen van Deborah. Daarna weer een mooi puntje voor De Vennen. Door een verkeerde pass kwam Aquamigos in balbezit, wat ze konden uitspelen naar hun eerste doelpunt. Daarna nam De Vennen het spel weer over  en het partje eindigde met 1-8.

Ook het derde partje kwam de bal bij De Vennen terecht en wisten de dames zich relatief makkelijk door de defensie te zwemmen en werd er vlot gescoord. Sacha moest nog eenmaal fel uit doel komen om een bal te houden maar met 1-13 op de klok gingen onze meiden de laatste periode in.

Dit keer geen balwinst en ook de man-meer situatie waarmee het partje werd begonnen werd niet uitgespeeld. Jammer, maar uiteindelijk had dat alleen maar het effect dat men nog wat gretiger werd en er lagen binnen 2 minuten 4 ballen in het doel. Het laatste deel van dit partje was een mooie eindsprint naar de 1-20 op het scorebord.

Er is lekker gescoord door veel van onze speelsters, er is ook goed verdedigd en gepasst door anderen!  Iedereen had een mooie rol in dit leuke potje. Ga zo door meiden. Lekker trainen op de nieuwe spelregels!

De volgende wedstrijd is alweer komende zaterdag 28 september om 17:30 in De Vennen waarin we de meisjes van TRB-RES tegen komen. Het beloofd weer een leuk potje te worden. We hopen dan ook veel van onze supporters te zien!!