Return van De VennenSBC2000 tegen Aegir in eigen bad

Zaterdag 22 februari was de return gepland van onze jongens onder 15 tegen Aegir uit Eindhoven. Dit maal op volle sterkte.

Met Vincent onder de lat en 3 wissels op de kant een mooie start voor een leuk potje. Vandaag was ook weer afgesproken om pressing half veld te spelen met opbouw via de zijkanten. De zwemkracht van ons team was hoger dan die van de tegenstander waardoor elk partje kon beginnen met balbezit.

Het eerste punt kwam van de hand van Mart direct gevolgd door een doelpoging van Rick na uitbraak van Steyn. Een schot van Aegir werd nipt gestopt door Vincent.  Pal op de 30 seconden werd een raak schot  van Rick in’t Groen net afgekeurd en was het uiteindelijk Mart die een tweede goal wist te maken.  Aegir kwam in de laatste seconden m et een lange boogbal achter de keeper, stand 2-1. Het tweede partje opbouw van Bart naar Mikey voor het derde punt. Matthijs brak uit en nam het vierde punt voor zijn rekening. Een tweede lange afstand schot bracht Aegir weer een punt verder. Maar dit werd daarna afgestraft door de combinatie Steyn en Matthijs van waaruit weer een punt werd gescoord door Matthijs. Tenslotte was het Mikey die de stand op 6-2 bracht. Aegir wist zich wederom te redden door een schot van afstand. Met 6-3 halverwege een lichte voorsprong voor De Vennen.

Het derde partje kwam Bart onder de lat en moest er meer full press gespeeld worden om de lange afstand schoten te voorkomen. Dus toch naar de tegenstander toe en afpressen. Lars kon naar voren en opende dit partje met een mooi doelpunt. Ook Matthijs kon de stand verder laten op lopen met een leuk intikballetje. De manmeer werd niet goed uitgespeeld wat uiteindelijk opening gaf voor Aegir en een punt tegen opleverde. Via een combinatie van Jarno, Mart en Lars kwam de stand op 9-5, direct afgestraft met een raak lang schot van Aegir. Direct in het vierde partje schoot Aegir nogmaals door de handen van onze keep. Daarna werd het gat in onze verdediging dichtgegooid en kon Mart in manmeer het tiende punt maken. Na uitbreken van Matthijs een pass op Mart voor punt 11. Ook Mikey kreeg kans en benutte deze. Uiteindelijk was het weer Mart die het afsluitende punt kon zetten. De wedstrijd gaat de boeken in met een 13-6 overwinning. Wel een wedstrijd waar nog goed op terug geblikt mag worden, met name de afstandschoten hadden eigenlijk beter voorzien moeten zijn.

Maar met nog 5 wedstrijden te gaan staan we stevig verankert op de tweede plaats in de rang lijst!

Nu nog een weekje school en daarna lekker carnaval vieren. We zien iedereen graag terug op 15 maart in Waalwijk waar we onze laatste wedtrijd tegen Aquamigos gaan spelen om 16:45. Tot dan en veel leut!!!