Het tweede treffen van SWNZ en meiden

SWNZ komt naar Dongen voor het tweede treffen met onze meiden onder 15.

Zaterdag 22 februari was het hele meiden team van De Vennen compleet  voor de return tegen SWNZ uit Schijndel. Vorige week een potje waarin makkelijk druk gezet kon worden en de bal goed rond ging. Dit potje zou er weer eentje worden waarin strak gewisseld moest worden, want er waren maar liefst 5 wissels op de bank.

Met Sacha onder de lat startte het eerste partje met balbezit via Anouk en Deborah, Ilse maakte de eerste aanval af met het eerste punt. Onze meiden hadden opdracht om pressing half veld te spelen waarin de tegenstander naar onze helft getrokken wordt voor er een aanval kan worden uitgevoerd. Ook was gevraagd om rond te spelen en via de flanken naar voren te gaan. Na een aanval van SWNZ en de redding van Sacha was het Ilse die het tweede punt scoorde en Deborah die via een mooie opbouw het derde puntje kon scoren.

Het tweede partje met een bijna compleet nieuw team in het water wat begon met balbezit van waaruit Daphne en Deborah goed konden doortrekken naar Tessa. Dit werd gestuit door  SWNZ. In een manmeer die vrij snel daarna volgde was het Deborah die het vierde schot zette.  Sacha moest nog een keertje goed uit haar doel komen voor een redding maar kon daarna de bal via Merel door naar Deborah voor het vijfde punt deze wedstrijd. Een uitbraak van SWNZ kon maar ternauwernood teruggehaald worden door Anouk en Daphne. Vlak daarna was het toch SWNZ die met een boogballetje over onze verdediging  de nul van het bord haalde.

Het derde partje begon met balbezit maar onze meiden kwamen niet echt lekker in de wedstrijd. Het spelen met pressing half veld voorkwam direct aanvalsfouten maar er moest toch behoorlijk gezwommen worden om uitbraken van de tegenpartij te voorkomen. Het partje sloot zonder extra punten.

Het laatste partje werd het uithoudingsvermogen van beide partijen zwaar op de proef gesteld en moest er volle bak gezwommen worden om de bal. Daarnaast werd er zo regelmatig gefloten voor kleine aanvalsfouten aan beide zijden dat het spel niet echt op gang kon komen. En ook dit partje bleef zonder doelpunten. De eindstand van 5-1 is een prima resultaat van een wat rommelige wedstrijd. Maar wat telt is het resultaat. Momenteel staat onze ploeg op een prima tweede plaats net onder  TRB-RES en met nog drie wedstrijden te gaan een leuke uitdaging voor de drie koplopers!!

Nu tijd voor school en carnaval. 15 maart zien we iedereen graag weer terug voor de wedstrijd tegen Hieronymus om 20:00 uur in De Vennen!