Teams De Vennen één periode ondergeschikt aan koplopers

Zowel dames 1 als heren 1 van De Vennen mocht het afgelopen zaterdag opnemen tegen de koplopers in hun afdeling. Beide teams waren 3 periodes gelijkwaardig aan hun tegenstanders maar een waterpolowedstrijd kent 4 periodes en juist in die resterende periode gingen beide teams hard onderuit.

Dames 1 ging op bezoek bij ZV Haerlem, de onbedreigde koploper. In de eerste periode wist De Vennen aardig gelijke tred te houden, de snelle 1-0 werd gevolgd door de 1-1 van Minet Peeters waarna de thuisploeg de eerste periode op 2-1 afsloot. Met vier nieuwe krachten werd aan de tweede periode begonnen maar wat er vervolgens in die periode gebeurde is nog steeds niet duidelijk. Het had veel weg van een pupillenwedstrijd: deze periode eindigde in een 9-0 ! voor de thuisploeg die letterlijk iedere aanval in een treffer zag eindigen terwijl De Vennen haar aanvallen onderbroken zag worden of veel te slordig of gehaast afsloot. Na de 12-1 aan het begin van de derde periode was het echter weer de beurt aan De Vennen dat via treffers van Demi Waijers, Merel van den Heijkant (2x) en Rachel de Vet ‘terug’ wist te komen tot 12-5. Dit tot afgrijzen van de coach van de Haarlemse vrouwen, die vervolgens nog eens gas gaven om de teller uiteindelijk op 15-5 stil te laten staan.

Uithuilen en a.s. zaterdag opnieuw beginnen is het devies voor de dames die a.s. zaterdag VZV uit Velsen op bezoek krijgen en zich bij een eventuele zege nog vaster in de top 4 kunnen nestelen. Aanvang van dit duel in om 17.45u.

Heren 1 was gastheer voor één van de koplopers, het Zutphense IJsselmeeuwen dat met 128 treffers in 9 wedstrijden de meest trefzekere ploeg was. De Vennen, pas 8e op de ranglijst, wist zich met attent verdedigen echter kranig te weren en doordat beide scheidsrechters de ploegen ruimte gaven om te spelen ontstond een leuk duel. De Vennen had daarin twee periodes lang verrassend de leiding, via treffers van Mikey van Vugt, Koen Haast en Mark Haast (2x) wisselden de ploegen van speelhelft. Die wissel deed de bezoekers goed want in de derde periode kwamen ze op 5-5 (treffer Mart Graauwmans) langszij en op een 5-6 voorsprong.

In de slotperiode stokte het ritme van De Vennen volledig, er werd te snel en door de verkeerde spelers vanaf de verkeerde posities geschoten en IJsselmeeuwen counterde er dankbaar op los. De wedstrijd duurde dus eigenlijk een periode te lang, het slotsignaal kwam nu bij 6-11 waardoor de heren van De Vennen in de gevarenzone blijven. A.s. zondag gaan zij in Culemborg op bezoek bij het één positie hoger staande De Meer.