Toernooioverwinningen voor twee jeugdteams ZV De Vennen

Afgelopen weekend waren liefst 7 van de 9 waterpoloteams van ZV De Vennen actief tijdens het SBCzomertoernooi in Breda. Allevier de jeugdteams kwamen op zaterdag in actie, de dames- en herenploegen mochten beide dagen het water van buitenbad Wolfslaar in.

Waren het de weer ervoor de dames en heren die het toernooi in Oosterhout winnend afsloten, nu slaagden twee jeugdteams er in die prestatie te evenaren. De ploegen onder de 11 en onder de 13 jaar slaagden daar nog niet in maar streden wel met volle inzet voor een zo goed mogelijk resultaat. Het koude water was voor enkelen toch wel iets te veel van het goede maar ‘de kop’ van het nieuwe seizoen is er nu ook voor hen af. Nog een paar weken hard trainen en de competitie in verwarmde binnenbaden kan beginnen.
Succesvoller waren de onder 15 teams, zowel de jongens als de meisjes. De meisjes zie foto boven) ondervonden de meeste tegenstand van MNC Torpedo uit Dordrecht dat in de eerste helft gelijke tred kon houden. Uiteindelijk beschikten de meiden van De Vennen over de langste adem en behaalden ze een 5-3 overwinning. Tegen twee ploegen die de meiden ook in de competitie nog gaan tegenkomen liep het aanzienlijk eenvoudiger. Zowel het organiserende SBC2000 (met 11-4) als het Roosendaalse Hieronymus (16-2) werden aan de zegekar gebonden waardoor De Vennen er met de 1e plek vandoor ging
.
De opbouw van de toernooizege van de jongens was juist andersom. Het Dongens-Bredase combiteam kwam de teams van SBC2000, Hieronymus en WOC Zuid tegen en onder een waterig zonnetje speelden de jongens leuk aanvallend waterpolo. De eerste twee tegenstanders bleken een maatje te klein voor De Vennen (11-1 en 0-10). In de laatste wedstrijd tegen het WOC Zuid team bleek dat meer met pressie moest worden gespeeld en kon pas in het tweede partje de winst worden gepakt (6-2). De jongens hebben ook deze week weer laten zien leuk aanvallend spel te kunnen spelen met wat verassende bewegingen voor het doel van de tegenstanders. De jongens konden na het toernooi terecht als kampioen naar huis.
Op zondag kwamen dus nog enkel de senioren in actie en dat deden ze met wisselend succes. Heren 2 kende iets te veel tegenstand en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de 6e plaats op 8 deelnemende teams. De dames speelden een wisselend toernooi, waarin zeges en nederlagen elkaar afwisselden met een 4e plaats van de 7 ploegen tot gevolg. Heren 1 bleef ongeslagen in de poule en moest het tot slot in de finale opnemen tegen het Hasseltse Spartacus. Nadat de poulewedstrijd in een gelijkspel was geëindigd bleken de Belgen in de finale toch een stuk volwassener en uitgekookter. De Vennen miste teveel kansen en had onvoldoende antwoord op de afstandsschoten van de tegenstander. Voor De Vennen resteerde na de 9-5 nederlaag dus een tweede plaats.
Alle teams hebben nu nog een paar weken voordat de training begint. Weken die ook benut kunnen worden om de aangepaste spelregels goed te bestuderen want die leverden het afgelopen weekend bij heel veel ploegen toch vooral zeer verbaasde gezichten op. Het zal wennen worden voor spelers en scheidsrechters.

hm1f0mu3fjdxm1dibbtvyo456-w620-h352-q90-f-bececed