Verrassende maar verdiende zege dames 1 (verslag 18-01-2020)

Het waarom zal voor iedereen wel een raadsel blijven maar de bond had voor afgelopen weekend slechts een heel beperkt programma gepland, met voor de teams van De Vennen alleen een duel voor dames 1. In een thuisduel troefden zij het bezoekende ZV Utrecht af.

Het zal waarschijnlijk één van de eerste keren dit seizoen geweest zijn dat dames 1 compleet kon aantreden voor een competitieduel. Tegenstander ZV Utrecht, qua verliespunten de nummer 2 op de ranglijst, was nog bekend van enkele seizoenen geleden en het team bleek qua speelwijze niet veel veranderd. Onze dames waren daar goed op voorbereid en probeerden met beweeglijk spel, zowel in de aanval als verdedigend, het spel van de Utrechtse bezoeksters te ontregelen.

Er vielen in het duel weinig persoonlijke fouten te noteren maar de overtals die dames 1 kreeg werden dit keer goed uitgespeeld. Enkel in de slotperiode werd dat nagelaten maar dat was sowieso een periode die voor beide teams niets meer toe te voegen had, de 8-5 eindstand was na de periodestanden 4-2 en 6-3 al na drie periodes bereikt. Waar Karlijn met enkele goede reddingen een flinke hand had in het lage aantal tegentreffers waren aanvallend Judy Goossens, Rachel de vet, Janneke Steenks (allen 2x), Minet Peeters en Maud Schalken goed voor de in totaal 8 treffers.

Door de winst blijven de dames met Polar Bears 3, Arethusa, ZV Utrecht in het dicht bijeen staande groepje dat ver achter koploper ZPC Amersfoort strijd om de plekken 2 tot en met 5. Om daarin mee te blijven draaien zal a.s. zaterdag in Barneveld wel afgerekend moeten worden met de dames van De Waterkip (DWK).