Nipte winst dames 1, heren 1 komt kracht tekort (verslag 25-01-2020)

Met slechts 9 speelsters aan ‘de aftrap’ van het uitduel bij De Waterkip (DWK) in Barneveld sleepte dames 1 ternauwernood een overwinning uit het water. Heren 1 kwam duidelijk kracht en schotefficiency tekort tegen het bezoekende Wiekslag en kon dus niet verrassen.

Dames 1 begon het duel bij de rodelantaarndraagster iets te rustig, met slechts 2 wissels krachten sparen voor het hele duel is op zich goed maar de wijze waarop dat in Barneveld gebeurde was lichtelijk overdreven. Wanneer dan ook de verdedigende discipline ver te zoeken is ontstaat een eerste periode waarin DWK totaal verdiend een 5-1 voorsprong neemt.

Na de snelle 6-1 bij het begin van de tweede periode liet dames 1 echter zien dat de uitgedachte verdedigende tactiek wel degelijk werkt wanneer iedereen zich aan de afspraken houdt en werd er aanvallend behoorlijk wat meer energie in gestoken. De thuisploeg trok nogal eens aan de noodrem en onze dames straften de daardoor verkregen overtalsituaties goed af: 3 benutte overtals, 2 benutte strafworpen en 2 ‘gewone’ treffers zetten de stand volledig op zijn kop, van 6-1 sloot dames 1 deze periode plots af met een 7-8 voorsprong.

Die voorsprong werd in het vervolg niet meer uit handen gegeven, al werd het 5 seconden voor tijd nog even spannend toen DWK nog een strafworp kreeg. Deze werd echter niet benut zodat met 11-12 de punten mee naar Dongen e.o. genomen konden worden. Maud en Judy waren met ieder 4 treffers flink op schot, Janneke (2x), Demi en Rachel kregen hun naam ook op het scoreformulier.

Heren 1 mocht het thuis opnemen tegen de mannen van Wiekslag uit Alblasserdam. Na een voortvarende 1-0 van Tim na 17 seconden was het echter lange tijd gedaan met de Dongense aanvalskracht, pas in de laatste minuut van periode 2 konden er weer Dongense treffers worden aangetekend. Omdat de bezoekers zich veel efficiënter toonden stond er op dat moment echter al een 1-8 stand op het bord, zodat de doelpunten van Koen Ha en Lars enkel nog voor de statistieken bedoeld leken.

De tweede wedstrijdhelft ging wel iets gelijker op maar toch bleef heren 1 teveel opgelegde kansen missen om de spanning weer terug te brengen. Lars en Bas V met twee treffers en verder ook nog Mart en Remco zorgden voor de uiteindelijk 9 Dongense doelpunten in de 9-16 eindstand.

Dames 1 gaat a.s. zaterdag in Wageningen op bezoek bij De Rijn en heren 1 mag in Rosmalen De Treffers gaan bestrijden.