Waterpolomeisjes op dreef in eerste wedstrijd van 2015

Op zaterdag 17 januari troffen de meisjes van De vennen voor het eerst deze competitie de gelijkgeplaatste meisjes van SBC2000. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en vooraf werd besloten om voor pressing heel veld te gaan en de tegenstander geen kans te geven op bepalen van het spel.

Het eerste partje begon met balbezit wat direct uitmondde in een rechte aanval met een intikballetje. Helaas net in de twee meter en telde niet. Vanaf dat moment werd de tegenpartij geheel uitgepresst. Er vielen geen punten maar de stemming was gezet. Vanaf het tweede partje werd de pressing zelfs nog opgevoerd en creƫerde De Vennen diverse mogelijkheden, door spanning diverse malen net niet in het doel, maar na een mooie pass kon Nicky het eerste punt binnen halen. Gevolgd door een verrassende tweede pass van Ilse en schot van Nicky waardoor halverwege het spel geheel aan De Vennen was.

P1170668

Het derde partje opende weer met balbezit en aanval, maar kwam SBC2000 wat meer aan spel en werd het een mooie strijd tussen de meiden en wist Sacha op een onverwachtse bal toch haar doel schoon houden. Merel kwam met een complete uitbraak naar het doel waar ze de bal mooi overspeelde naar Daphne die de bal in kon tikken. Ook het vierde partje domineerde De Vennen en waren er via uitbraken van Daphne en een verrassende aanval van Kimberly mogelijkheden voor verder uitloop maar het was uiteindelijk Ilse die koelbloedig een 5 meter worp in het doel plaatste waardoor uiteindelijk de wedstrijd met 4-0 werd beslist.

Geweldig om te zien hoe ieder in dit team de opdracht uitvoerde en regelmatig de tegenspeelsters terug drongen op eigen helft. Passes van SBC2000 werden continu onderschept en waar mogelijkheden waren brak men uit. Er werd goed gekeken naar elkaar en het spelletje klopte.

Goed gedaan Sacha, Nicky, Deborah, Ilse, Tessa, Joyce, Daphne, Kimberly, Merel, Dymfie en Anouk!!!

Bekijk de foto’s van de wedstrijd
En ook de foto’s van jeugd o13