Gezellige tweede editie Scholentoernooi

Op zaterdag 10 januari 2015 werd voor de tweede keer het ZV De Vennen Scholentoernooi georganiseerd. Kinderen van basisscholen uit Dongen en omgeving konden zich opgeven om de strijd tegen elkaar aan te gaan op het gebied van zwemmen en waterpolo. De groepen 5 en 6 streden tegen elkaar en kinderen uit groep 7 en 8 ook. JJ Anspach en De Achterberg waren beide vertegenwoordigd met twee teams. Daarnaast waren er ook kinderen van OBS Koolhoven, De Boemerang, St. Agnes en De Hoef, sommige teams waren samengesteld vanuit meerdere scholen.

Na een openingswoordje van voorzitter Bert Evers werd het startsein gegeven waarna ieder team twee potjes waterpolo speelde. Tijdens de pauze werd iedereen voorzien van een snoepje, bekertje ranja en wat fruit van de sponsors. Na de pauze startte het zwemgedeelte waarbij iedereen 3 baantjes moest zwemmen. Eerst vrije slag, toen schoolslag en daarna nog een estaffete met de bal. Uiteindelijk was er ook nog een leuke mattenrace waarbij het gehele team tegelijk het water in mocht om zo snel mogelijk met de mat naar de overkant en weer terug te komen. Het was een spannende strijd die werd bekeken door een hoop enthousiaste ouders, opa’s en oma’s en nog meer publiek. Tot slot was er nog een loterij met leuke prijzen en natuurlijk de prijsuitreiking.

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

Bij de groepen 5-6 was het Turboteam van de Achterberg het sterkst en Team Reeshof+ met kinderen van OBS Koolhoven, De Boemerang en St. Agnes is de winnaar geworden van groep 7-8. Hierbij willen wij ook graag alle vrijwilligers bedanken die voor en tijdens het toernooi hebben meegeholpen en natuurlijk de sponsoren: Zwembad de Vennen, Kok Assurantiën, Pukkemuk, Cigo, DA Ingrid, Paul De Groenteman, Efteling, Stichting Voor elk wat wils Tilburg, KnipmeKnap en Kruidvat Dongen.

SONY DSC

 

Wij hopen iedereen volgend jaar weer te zien bij het Scholentoernooi van ZV De Vennen.

Bekijk hier de foto’s