Wedstrijdverslagen 28 maart

Leuk potje waterpolo van de meiden van De Vennen tegen Arethusa op zaterdag 28 maart.

De meisjes onder 17 uit Oss kwamen met een kleine ploeg naar Dongen voor de return met onze meiden. Vorige wedstrijd een nette 10-4 overwinning. Dit keer een ploeg zonder vaste speelsters Daphne, Dymfie en Kimberly, maar met terugkerende speelster Anouk. En ook Lotte en Floortje uit de D, die hun debuut maakten bij onze meiden deze avond.

Een leuk potje polo waarin in het eerste partje al lekker druk werd gezet en na een mooie assist van Joyce het eerste punt werd ingetikt door Nicky. Tessa zette de stand verder vast met haar eerste doelpunt. Na een paar missers op doel kwamen de meiden verder op stoom met doelpunten van Tessa en Ilse.

Lotte mocht invallen in het tweede partje en was het Anouk die dicht bij het vijfde punt zat. Na een uitbraak van Arethusa met een tegendoelpunt werd de pressing weer wat opgevoerd en kon Tessa scoren, mooie uitbraak van Merel en lekker overspelen naar Tessa voor punt 6.

Ook Floortje kon het water in en was het zus Merel die na een lange uitbraak een mooi doelpunt scoorde. Daarna Lotte weer mee in het spel en lekker overspelen in de aanval waar Ilse een puntje uit kon halen. Arethusa wist Sacha te verschalken maar Deborah trok de stand weer verder op naar 9-2.

Het laatste partje was het lekker overspelen en wisten beide partijen nauwelijks een actie te maken. In de eindfase bracht Nicky de eindstand op 10-2. Leuke wedstrijd, paar missers op de lat en leuke invalbeurten van talentjes Lotte en Floortje.

Volgende week een echt waterpoloweekend, met op zaterdag de uitwedstrijd tegen De Krabben in Bergen Op Zoom. En op 1e Paasdag het waterpolotoernooi van De Vennen waar we de meiden in actie zien tegen MNC Dordrecht, TRB-RES, Njord en Hieronymus/De Krabben.

Laatste treffen jongens <17 tegen TRB-RES wordt pittige pot.

Zaterdag 28 maart kwamen de ploegen uit Tilburg en Dongen elkaar voor de laatste keer tegen.

Het team miste wat spelers maar ging gemotiveerd met 7 spelers het water in. De tegenpartij staat op eenzame hoogte in de competitie en de opdracht was een lekker potje waterpolo te spelen en de schade beperkt te houden door TRB-RES uit te pressen. Met Bart in het doel en Victor, Job, Matthijs, Mart, Mikey en Lars in begon De Vennen aan deze pittige pot.

De eerste periode kwam het spel lekker op gang en werd er een aantal keer goed uitgebroken, de man gehouden en inderdaad de schade beperkt. Met 0-3 naar de tweede periode. Daarin vooral proberen de regenstander te storen en uit te pressen. TRB-RES kon een paar punten scoren vergelijkbaar met de eerste periode. De derde periode viel er een mogelijkheid voor Mart die mooi werd benut. Met 1-8 naar het vierde partje waar Matthijs uiteindelijk nog twee maal kon scoren en de eindstand op 3-13 uit kwam.

Goed samengewerkt! Op 25 april is de laatste wedstrijd van de jongens onder 17 in het eigen Vennenbad tegen Arethusa. Maar eerst het Paastoernooi op 5 april in zwembad De Vennen waar we toernooitegenstanders hebben in ploegen van Njord, De Krabben, TRB-RES, De Wiekslag, WOC zuid en Arethusa. Veel plezier!

De Vennen H1 – Spio 12-5
De Vennen stuift regelrecht op de titel af en liet ook de ploeg uit Venraij geen enkele illusie. Met zeven doelpunten scoorde Lars van Oosterbosch er weer danig op los en ook Richard Jeurissen liet zich met enkele treffers niet onbetuigd.

De Vennen D1 – PSV3 14-3
De ploeg van Arie Schouten blijft vlassen op een (gedeeltelijke) misstap van koploper PSV2 en rolde het derde team van de Eindhovense eenvoudig op. Na één periode was de klus met een 5-0-stand feitelijk al geklaard.  Rachel de Vet kwam in totaal aan vijf treffers. Verder knalden Merel van den Heijkant en Fleur Wolf meerdere keren raak.