Wedstrijdverslagen 5 maart

Overtuigende zege dames De Vennen
Gewaarschuwd door de nipte 6-5 overwinning in het thuisduel waren de dames van De Vennen zaterdag in Alblasserdam van begin af aan goed bij de les. Thuisploeg Wiekslag werd direct op afstand gezet, haakte nog wel aan maar kon niet voorkomen dat De Vennen met de volle winst het bad verliet.

De eerste periode werd wat stroef begonnen maar halverwege brak de hard werkende Ilse Mulder de ban, al snel gevolgd door een treffer van midvoor Judy Goossens. Wiekslag kwam met een boogbal terug maar Rachel de Vet wist de eerste overtalsituatie te benutten en De Vennen een 1-3 voorsprong te bezorgen. In de tweede periode trok De Vennen die goede lijn door want ondanks het missen van een strafworp werd de voorsprong via treffers van Renee Nieuwenhuizen, Ilse Mulder en Laura Evers naar 2-6 uitgebreid voordat keepster Naomi van Bragt een derde tegentreffer moest toestaan.

In de derde periode werd er veel gezwommen maar was De Vennen wat ongelukkig in de afwerking. Toch werd ook deze periode winnend afgesloten doordat Demi Waijers en opnieuw Ilse Mulder succesvol aan het einde van een aantal fraaie aanvallen doeltreffend toesloegen (4-8). Beide ploegen leken ‘gerust’ te hebben voor de slotperiode want daarin werd er weer flink op los gescoord. Tekenend voor het beweeglijke spel van De Vennen was dat nu ook eens speelsters die normaal voor wat meer verdedigende zekerheid of het trekken van gaten zorgen in scoringspositie kwamen. Renee Nieuwenhuizen en Fleur Wolf verdubbelden met hun treffers hun seizoenscore en doordat ook Merel van de Heijkant (2x) en Judy Goossens het net wisten te vinden werd ondanks de liefst 4 tegentreffers ook deze periode weer in de plus afgesloten zodat bij het eindsignaal een verschil van 5 treffers op het bord stond (8-13).

De dames houden door deze zege de promotiekansen in eigen hand maar zullen om dat te blijven doen a.s. zaterdag wel in een thuiswedstrijd af moeten rekenen met het Leidense ZVL-BAM3 (17.45u).

Heren 1
Heren 1 ging in Breda op bezoek bij SBC2000 dat na een moeizaam competitiebegin de laatste weken verrassend presteerde met o.a. een thuiszege op de huidige koploper PCG/De Linge. De Vennen was dus gewaarschuwd en kwam fel uit de startblokken wat resulteerde in een snelle 0-2 voorsprong via Geert Huijben en Remco Jonkers. De thuisploeg liet echter zien niet voor niets al jaren een vaste waarde te zijn op bondsniveau en benutte twee overtalsituaties om weer langszij te komen. Tom Wolf zette hierna De Vennen weer op voorsprong maar SBC2000 sloot de beginperiode toch weer met een gelijkmaker af. In de tweede periode zette opnieuw Geert Huijben De Vennen op voorsprong en nadat de Bredanaars een strafworp hadden gemist breidde Mart Graauwmans de voorsprong weer uit naar 2 treffers. Na het missen van een tweede strafworp kwam SBC2000 weer op 4-5 maar Remco Jonkers zorgde ervoor dat De Vennen de tweede pauze met een 4-6 voorsprong in ging.

In de derde periode wist SBC2000 de derde strafworp wel te benutten maar treffers van Koen Haast (2x), Mark Haast en Geert Huijben waren voldoende om het verschil op twee te houden bij het aanbreken van de laatste periode (8-10). In deze periode bereikte De Vennen via treffers van Remco Jonkers en Geert Huijben op 2.15 minuut voor het einde voor het eerst een marge van drie treffers en ondanks een slotoffensief van SBC2000 werd de winst niet meer uit handen gegeven. De 11-12 viel op 25 seconden voor het einde en die 25 seconden werden bijna geheel door Mark Haast, gelijk een tijdrekkende voetballer die de cornervlag opzoekt, in de hoek van het bad met de bal in zijn bezit doorgebracht.

Voor de heren van De Vennen pas de tweede uitzege van het seizoen en een mooie opsteker voor het thuisduel van a.s. zaterdag (18.45u) tegen De Meer uit Culemborg, de nummer 6 tegen de nummer 4. Het uitduel eindigde in een ontluisterende 19-8 nederlaag, een mooie gelegenheid voor revanche dus.

Het gaat prima met onze jongens.
Zaterdag 5 maart waren de jongens actief tegen SBC2000 BJ1 in Breda. Het eerste partje niet geconcentreerd en rommelig. Pas in het tweede partje kwamen de jongens op stoom wat uiteindelijk resulteerde in een 1-16 overwinning.
Geweldig om te zien hoe het team jongens met met inbreng vanuit De Warande en De Vennen de eerste regionen van de competitie beheersen. Op naar de laatste wedstrijden van dit seizoen, nog 5 te gaan!

Volgende week de jongens tegen Hieronymus, Warande bad om
14:45 uur! Jullie zijn er toch ook weer bij?

Meiden spelen in Oss tegen Arethusa
De eerste keer tegen Arethusa was een pittige pot, die we met 8-3 hebben gewonnen.
Dit keer een billenknijper van jewelste. Opdracht was pressing half veld, terug vallen en schuiven. Een lastige opdracht voor een ploeg die graag de man uit prest en het spel dicht legt. Maar met een paar jagende spelers bij Arethusa was het nodig om het spel aan te passen.

De wedstrijd ging van start met veel uitsluitingen aan de kant van Arethusa, maar uiteindelijk konden we maar één maal de manmeer benutten voor een punt. Arethusa kwam vlak voor einde van het eerste partje met de gelijkmaker. Het tweede partje slaagden we er in om een puntje verder uit te lopen, maar
bleven we steken op 1-2. Het derde partje liep gelijk op en begonnen we de tegenpartij meer uit te dagen en vast te leggen. Dat resulteerde eerst in een gelijkmaker door Arethusa
Twee 5 meters tegen later (gelukkig gered door onze keep en ver buiten de goal) liep de stand verder naar 3-4 door een mooie uitbraak. Het vierde partje konden we uiteindelijk uitlopen naar een mooie 3-6 overwinning. Moeizaam en fysiek potje, maar verdiend gewonnen met 3 punten uit een manmeer en 3 uit regeltechte uitbraken. Goed gedaan meiden, trots op jullie!

Nu virtueel een eerste plek, maar in het echt een nette tweede plaats die we verdiend hebben.

Volgende week de streek derby met TRB-RES om 16 uur bij ons in het zwembad. Jullie komen toch ook!!