Weer overwinningen voor De Vennen

Meiden o17
Onze meiden hebben vanmiddag een mooi potje polo gespeeld. Zonder Deborah en Alexandra die door werk en griep aan de kant moesten blijven.

TRB-RES kwam voor de return naar Dongen en was vastberaden deze pot te winnen.

De eerste wedstrijd tegen hen hebben we een mentale overwinning gehaald op de ploeg met wie we al jaren de streek derby uitvechten. Met een 2-5 overwinning konden we de winter in. Maar ondertussen zijn we gegroeid en wisten ons sterk te houden, de buikpijn was al minder dan de vorige keer.

P3128954

Het eerste partje waren we de sterkste en kwamen regelmatig in de buurt van het doel, maar konden het net niet afmaken. Ook de manmeers konden we niet benutten. Wel wisten we de meiden van TRB volledig uit te pressen waardoor zij niet in het spel kwamen. Tessa pakte uiteindelijk het eerste punt. Het tweede partje leverde een stuk meer op en met goed overspelen en het bad over de hele breedte te gebruiken stonden we na dit partje op 5-0. In het derde partje drie scheidsrechters ballen wat het spel rommelig maakte. TRB wist hiervan te profiteren en kwamen van de nul af. In het vierde partje was het spel fysieker en de snelheid weg bij de tegenstander. Een 5 meter gegeven door ingreep van De Vennen werd gestuit door keepster Sacha en met nog een treffer aan onze kant sloten we deze derby af op 6-1. Terecht gewonnen meiden, lekker gespeeld. Vooral het lekker overspelen en elkaar goed aansturen gaf een stuk rust in de strijd.

Volgende week rust maar daarna beginnen we ons De Vennen Paastoernooi weekend, voorafgegaan door een leuke wedstrijd tegen Hellas Glana in ons eigen feestbad.

Let op, de tijd zal waarschijnlijk wijzigen!

Bekijk hier de foto’s 

Dames 1
Met nog 4 wedstrijden te gaan houdt dames 1 van ZV De Vennen de promotiekansen in eigen hand. Het laag geklasseerde derde team van eredivisiekoploper en bekerwinnaar ZVL BAM uit Leiden werd met liefst 17-2 het bad uitgespeeld. Heren 1 continueerde de ongeslagen thuisstatus en stuurde De Meer met een 16-11 nederlaag terug naar Culemborg.

vennen1403dames-715x408.jpg

Dames 1 had het uitduel in Leiden weliswaar gewonnen maar de 0-6 eindstand van toen duidde op een moeizame wedstrijd. Het thuisduel werd nu energiek en met veel beweging aangevangen en dat resulteerde direct in de eerste periode al tot de nodige uitsluitingen aan de kant van de bezoeksters. Rachel de Vet, Demi Waijers en Merel v.d. Heijkant wisten zo’n overtalsituatie te benutten en zetten De Vennen op 3-0 voordat de bezoeksters iets terug konden doen.

Dat terugdoen zat er in de volgende periodes echter niet meer in. In de tweede periode betekende de inzet van 4 verse speelsters dat het tempo hoog gehouden kon worden en ondanks dat er nog wel eens een fout passje te noteren viel werd de score voortvarend uitgebouwd. Door treffers van Laura Evers (2x, waarvan 1 strafworp), Judy Goossens, Minet Peeters en Demi Waijers brak de tweede pauze aan bij een overduidelijke 8-1. De derde periode gaf een zelfde beeld te zien, een constant doorwisselen hield de concentratie en inzet hoog en ZVL kon niet voorkomen dat De Vennen ruim de dubbele cijfers in ging.

Laura Evers, Demi Waijers (2x), Renée Nieuwenhuizen en Minet Peeters zetten De Vennen op 13-1 vooraleer de bezoeksters nog eens een keer de verder attent keepende Naomi van Bragt wisten te passeren met een onverwacht afstandsschot. In de slotperiode, waarin jeugdkeepster Sacha Kimenai de plek in het doel overnam, werd het spel wat slordiger en werden niet altijd de meest simpele oplossingen benut maar toch wist De Vennen de marge nog met 4 treffers (Merel v.d. Heijkant, Minet Peeters, Laura Evers en Rachel de Vet) uit te breiden om uiteindelijk op een 17-2 score te eindigen.

A.s. zaterdag zullen de dames een lastiger klus moeten zien te klaren wanneer ze in Rotterdam op bezoek gaan bij het plaatselijke Z&PC Rotterdam 1. Met nog 4 wedstrijden te spelen verdedigen de dames de 2e plek met 3 verliespunten minder dan concurrent Zwemverenging Utrecht.

Heren 1
Heren 1 kreeg de gelegenheid zich te revancheren voor de grootste zeperd van dit seizoen, de 19-8 nederlaag bij De Meer in Culemborg. Bij winst voor De Vennen zouden de ploegen stuivertje wisselen op de 5e en 6e plaats en in de wetenschap dat de nummers 1 en 2 nog op bezoek komen was er de heren veel aan gelegen de ongeslagen thuisstatus vast te houden. De gasten leken aanvankelijk vastberaden de 5e plek te behouden en namen in de aanvangsperiode twee keer een voorsprong welke echter door twee door Lars van Oosterbosch benutte strafworpen ongedaan werd gemaakt.

vennen1403herenEen derde treffer van Lars z’n hand en een fraaie midvooractie van Tom Wolf bezorgden De Vennen een marge van 2 aan het einde van deze periode. In de tweede periode bleef deze marge via treffers van Lars en Mark Haast in stand (6-4) en ook de derde periode bracht nog geen grote marge op het bord. Geert Huijben en Remco Jonkers zorgden weliswaar voor 8-4 maar De Meer kwam toch weer terug voordat Lars van Oosterbosch zijn 3e strafworp benutte en de stand op het einde van de derde periode op 9-6 bracht.

In de slotperiode stonden aan beide kanten de poorten volledig open. De Vennen verzuimde daarbij nog op fatsoenlijke wijze te profiteren van de foutenlast bij De Meer, dat de laatste 3,5 minuut met een man minder moest spelen. De Vennen scoorde weliswaar 7 keer deze periode (Mart Graauwmans 3x, Koen Haast 2x, Remco Jonkers en Geert Huijben) maar moest onder andere uit 3 strafworpen nog liefst 5 tegentreffers toestaan zodat het slotsignaal bij een stand van 16-11 werd bereikt.

De heren gaan zaterdag, met een flink gehavend team, in Best op bezoek bij DBD.