ZV De Vennen eert 11 leden

Bij ZV De Vennen is het een goede traditie om tijdens de jaarlijkse Algemene ledenvergadering de jubilarissen en de leden die in het voorbije jaar bijzondere sportprestaties hebben geleverd te eren. Tijdens de vrijdag 4 april gehouden ledenvergadering, die geopend werd met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het onlangs overleden ‘veteranen’lid Frans Mallee, viel die eer liefst 11 leden ten beurt.

ZV De Vennen bestaat volgend jaar 60 jaar. Van die nu bijna 60 jaar maken Piet Oomens en Wilma Embrechts-Opperman al 50 jaar lang lid uit van de vereniging. Helaas waren zij beiden verhinderd voor deze avond maar er werd uiteraard wel stilgestaan bij deze mijlpalen. Piet Oomens is een groot deel van de 50 jaar actief geweest als zwemofficial in welke functie hij op vele kampioenschappen een rol vervulde. Wilma Embrechts is na een actieve eigen zwem- en polocarrière nog altijd actief met allerlei hand- en spandiensten voor de club, met name op het vlak van het polodeel. Van die diensten, in de functie als trainster, profiteerden begin jaren ’90 onder andere Jorieke van Nunen en Natascha de Bruijn die toen net hun zwem- maar vooral pololoopbaan begonnen in het succesvolle pupillenteam dat het wist te schoppen tot de Nederlandse kampioenschappen. Nu 25 jaar later zijn ze nog altijd actief binnen De Vennen en daarvoor werden ook zij gehuldigd. Vijftien jaar langer lid is Els Koot-Voskuil, één van de echte diehards van de veteranengroep. Het erelidmaatschap ontving zij vanwege haar verdiensten voor de club al enkele jaren geleden zodat het eren nu beperkt bleef tot woorden en zoenen van de voorzitter, Bert Evers, en een bos bloemen.

Die bloemen waren er ook voor de kleinzoon van Els Koot, Bas Vereggen. Hoewel hij door blessures gedwongen zijn polocaps al vroegtijdig aan de wilgen heeft moeten hangen is hij nog actief gebleven als W-official en daarom kon hij de felicitaties voor zijn 12,5 jarig lidmaatschap in ontvangst nemen. Diezelfde 12,5 jaar bereikten Erna Bouman en Minet Peeters, die beiden als lid van dames 1 een bijzonder fraai seizoen (bijna) achter de rug hebben, en Luuk van Loon die ook dit seizoen weer zijn bijdrage heeft geleverd aan de goede prestaties van zowel heren 1 als heren 2. Het laatste lid dat het punt van 12,5 jaar bereikte was Jos de Bie die deze 12,5 jaar lang niet in maar langs het bad als scheidsrechter ervoor gezorgd heeft dat vele poloërs hun sport wekelijks konden beoefenen want ‘zonder scheidsrechter geen wedstrijd’.

6 van de 10 jubilarissen, v.l.n.r. Natascha, Bas, Els, Minet, Erna en Jorieke

6 van de 10 jubilarissen, v.l.n.r. Natascha, Bas, Els, Minet, Erna en Jorieke

Na de jubilarissen resteerde er nog één bos bloemen en die was voor het lid dat afgelopen seizoen tijdens de Brabantse zwemkampioenschappen (in het zwembad) 3 keer een bronzen medaille in de wacht wist te slepen en vervolgens in het open-water-seizoen het Brabants kampioenschap in haar leeftijdscategorie behaalde, Carina Spronk. Naast al dat zwemwerk is ze ook actief poloster dus het was meer dan verdiend dat de voorzitter zijn laatste lovende woorden, een fotocollage en pakkende zoenen op deze avond voor haar bewaard had.

Carina Spronk ontvangt terechte huldiging

Carina Spronk ontvangt terechte huldiging