Zware pot voor meiden tegen SBC2000

Tweede treffen met SBC2000 wordt een zware pot waterpolo voor de meiden van De Vennen

Zaterdag 8 februari was de tweede wedstrijd van de meiden tegen de derde in de competitie. Vorige keer nipt gewonnen in Breda met twee puntjes verschil, was het nu tijd voor de tweede wedstrijd. Het team uit Breda is inmiddels uitgegroeid tot een geduchte tegenstander met een hoger doelsaldo dan onze meiden. De tweede in de competitie, TRB, ligt gelijk met onze meiden maar heeft een lager doelsaldo. Devies was dus winnen om onze koppositie te behouden, wat de druk groot maakte.

Na een tactiek bespreking en een goede warming up kon de wedstrijd beginnen.

Na  het ophalen van de eerste bal kwam het spel snel op gang. Met een snelle doorbraak van SBC werd de stand geopend voor de tegenpartij. Ondanks fel verdedigen kwam ook al snel tegentreffer 2 in het doel. Daarna nam De Vennen het spel weer over en wist Deborah, na een aanval van Nicky, de eerste treffer voor De vennen te scoren. In het wisselmoment na het doelpunt nam de scheids een vreemde beslissing en floot al voor verder spelen terwijl het team nog aan het wisselen was. Vervolgens werd  een 5 meter worp voor SBC gegeven voor een foutieve wissel. Helaas resulteerde dat in een derde treffer tegen. De Vennen herpakte zich en Kimberly wist goed verdedigend de aanval weer over te nemen. Na een goede redding van Sacha en Joyce bleef de stand staan op 1-3.

Het tweede partje begon met manmeer en balbezit na opzwemmen. Na een aanval van Merel was het uiteindelijk Deborah die de tweede treffer plaatste. De scheids floot steeds meer voor fouten in de verdediging en blokken van een vrije bal en het spel werd daardoor onzekerder. Daphne wist met een prachtige rally naar voren een uitbrekende zwemmer terug te halen waarop ook Dymfie fors in de verdediging ging. Na een lange bal wist SBC het vierde punt te maken.

Het derde partje wederom balbezit maar wist De Vennen dit niet af te maken. Door de druk leek men te vergeten goed te kijken en te passen. Er werd vooral gejaagd op de bal en geprobeerd met eenmansacties door te breken en ongecontroleerd te schieten, dit gebeurde overigens bij zowel De Vennen als SBC. In de hectiek die ontstond werden ook weer de nodige verdedigingsfouten afgefloten door de scheids waardoor het spel beïnvloed werd. Het partje sloot zonder extra punten op 2-4. Het vierde partje begon met de eerste bal die via Ilse naar Nicky ging,terug naar Ilse, waarna Deborah een mooi punt kon zetten. De tegenpartij werd geheel  uitgepresst door De Vennen maar kon nog eenmaal uitbreken en de 3-5 plaatsen. Na een mooie redding van Sacha kreeg Daphne de bal goed voor en kwam de stand op 4-5. De wedstrijd werd daarna nog lastiger, er werd herhaaldelijk gefloten vanwege  onze verdediging en De Vennen kon niet meer op gelijke hoogte komen. Uiteindelijk is de wedstrijd afgefloten op 4-5, een stand die ons helaas een treetje lager brengt in de competitie. De wedstrijd was lastig maar we gaan met opgeheven hoofd verder de competitie in, er komen nog heel wat leuke wedstrijden aan! We kunnen nog wat mooie punten bij scoren zodat ons doelsaldo aan de top komt. Ook de laatste wedstrijd tegen SBC2000, op 5 april, gaan we voor de winst. SBC2000 zal ook nog tegen TRB-RES moeten spelen op 15 maart. Dus de competitie is nog niet voorbij!!!

Bekijk de foto’s

P2086462