Zwarte Pieten op bezoek

Op vrijdag 22 november 2013 was het weer zover; De zwarte Pieten kwamen op bezoek bij Zv de Vennen.

image003

Uit volle borst werden er sinterkaasliedjes gezongen door alle kinderen. Het was natuurlijk wel even de vraag of de Zwarte Pieten ons konden vonden, nu we niet in het zwembad De Vennen  waren maar in de gymzaal van de Heilig Hartschool.  Maar ja hoor……iets na 19.00uur zagen de kinderen iets langs het raam bewegen. En daar waren de zwarte Pieten.

Samen met de Zwarte Pieten zijn de kinderen het uitgezette parcours gaan lopen. Op deze manier konden de kinderen zelf ervaren wat de Pieten tegen komen als ze ’s-Avonds over de daken klimmen om de cadeautjes te bezorgen.

En daar ging de werktelefoon van één van de Zwarte Pieten…….het was Sinterklaas. Sinterklaas liet de Pieten weten dat er iets voor de kinderen bij de schoorsteen in de school lag. Met z’n allen zijn we in polonaise naar de schoorsteen gelopen met de Zwarte Piet voorop. Daar lagen twee grote zakken; één met snoepjes en één met cadeautjes. De cadeautjes werden door de Pieten verdeeld en daarna mochten de kinderen tegelijk de cadeautjes open maken. En dat de cadeautjes goed ontvangen werden hoorden we aan de vele oh’s en ah’s die de kinderen lieten horen toen ze zagen wat er in hun cadeautje zat.

De ouders werden binnengeroepen en tevreden gingen alle kinderen met hun ouders naar huis. Toen was het voor de Pieten ook weer tijd om  te gaan en zich voor te  bereiden op weer een avondje op de daken.

Wij danken sinterklaas en zijn pieten voor de aanwezigheid, snoepjes en cadeautjes. En wij zijn de Heilig Hart school dankbaar voor het gebruik van de gymzaal .

Bekijk hier nog meer foto’s