Streekderby tussen de meiden van De Vennen en TRB-RES mondt uit in echte thriller

Zaterdag 23 november was het tweede treffen van onze meiden met de meiden van TRB-RES. De eerste wedstrijd werd met  12-2 in het voordeel van onze dames afgesloten. TRB-RES is inmiddels ook goed bezig in de competitie en had het team dit keer compleet in het water liggen. Ons team was nog niet volledig met Deborah die vanwege een lastige blessure nog aan de kant moest blijven.

De verwachtingen waren gespannen voor vandaag, zowel bij de speelsters als bij de coaches. En na een uitgebreide voorbespreking en even opwarmen en inzwemmen kon het team klaar gaan liggen voor het eerste partje. Met opzwemmen bleek al dat de kwaliteiten van beide teams erg dicht bij elkaar liggen, het was net TRB die de bal voor De Vennen wegkaapte. De aanval daarna kon direct worden gestuit door Ilse en Joyce. Wat volgde waren aanvallen over en weer die na uitsluitingen van Tessa en Dymfie resulteerde in het eerste punt tegen. Een mooie lange uitbraak van Ilse werd afgeslagen en in de onrust die daar op volgde werd ook Nicky twee keer achter elkaar uit de partij gefloten. De 5 meter worp die daarbij genomen mocht worden gaf 2-0 op het bord. Erger werd voorkomen door Sacha die een poeier van een bal tegenhield. Het tweede partje waren de meiden erg scherp en kwam er rust in de aanval. De verdediging werd aangescherpt naar volledig pressing om zo een uitbrekende speler ruimte te bieden. Daphne was de degene die kon uitbreken voor de verdiende 2-1. Door beter opbouwen werd er meer druk uitgeoefend op het doel en kon ook Nicky een punt zetten. Iris lag op de juiste plek voor een pass van Nicky en maakte de derde treffer. De verdediging van De Vennen trok het net verder strak maar kreeg nog een uitsluiting van Iris waardoor een man minder ontstond, de aanval die volgde werd geblokt door Sacha. Een aanval van Dymfie kwam uiteindelijk in de handen van de keeper terecht. Maar met een mentaal prettige 2-3 kon worden begonnen aan de derde periode.  Ook hier waren beide teams aan elkaar gewaagd en kon na het eerste balbezit van TRB de bal direct worden gekaapt door Joyce en worden rondgespeeld maar kon men het spel niet af maken. Er werd vooral veel gezwommen dit partje en het was puur op uithoudingsvermogen van onze meiden dat TRB geen kansen kreeg. Pas in de eindfase kreeg TRB de bal via een enorme pass over de verdediging, dicht bij het doel en werd er door TRB de gelijkmaker gescoord. In een manmeer kon de bal niet meer gehouden worden en kwam TRB met 4-3 weer op voorsprong.  Het vierde partje begon met een minder wissels door uitsluitingen door de scheids, Tessa en Nicky mochten niet meer het water in. Dat gaf meer druk bij ons team en er moest hard gewerkt worden door onder andere Kimberly en Merel om de bal te halen en in het spel te houden. Een mooie uitbraak van Ilse na pass van Daphne kon niet meer baten en na een 5 meter tegen kwam de stand uiteindelijk op 5-3. De wedstrijd was  zwaar en heel spannend. Ook  de scheids was fel en floot snel. En met een fysieke tegenpartij werkte het uiteindelijk tegen ons en konden we het tij niet meer keren in het laatste partje.

Het had beide kanten op kunnen gaan in deze wedstrijd, voor De vennen waren er meer kansen gecreëerd, maar kon het steeds niet afgemaakt worden. Voor het fysiek sterke TRB was het uiteindelijk een voordeel dat er wat ervaren mensen bij ons op de kant kamen te zitten. Maar wat was het spannend en iedereen is diep gegaan en heeft het  uiterste gegeven.

Nu eerst uitrusten en Sinterklaas avond  vieren en dan zien we iedereen weer graag terug op 7 december voor ons derde treffen  tegen Aquamigos in Dongen om 18:15 uur. Wie weet kan dan ons hele team weer zonder blessures het water in!!