Geslaagd toernooi op zonovergoten Paaszondag

Zaterdagmiddag, tegen 15u. Na maanden van voorbereidingen door velen is het zo ver, het Ooperon Paastoernooi 2019. Dit jaar eens geen wedstrijden op zaterdag maar dat geeft de tijd voor een rustige badopbouw. Een tweetal chauffeurs met uit de kluiten gewassen aanhangwagens en enkele ‘sjouwers’ melden zich bij zwembad De Warande om daar een viertal tribunes op te halen. Bij terugkeer in Dongen worden die in de zwemzaal geplaatst waarna ook de rest van het wedstrijdbad toernooigereed wordt gemaakt. Door de hulp van een aantal ouders en een enkel jeugdlid is de klus snel geklaard en om 16.30u kan iedereen dan ook naar huis, nog één nachtje te gaan.

Zondagmorgen gaat de wekker vroeg af, vroeg genoeg om iets na 07.30u door een nog grotendeels slapend Dongen richting zwembad te gaan. De laatste materialen worden uitgeladen, de koeling wordt gevuld met het een en ander, de traditionele tomaatjes worden verdeeld over zakjes en bakjes, de welkomstpakketjes worden samengesteld, de prijzen worden binnen gedragen en de eerste ploegen en scheidsrechters melden zich. De D-categorie, aan de gezichten te zien hebben ze er zin in. Veel ouders hebben eerst nog een bakje koffie met een stukje paasstol nodig om datzelfde gevoel op te roepen. De ploegen zoeken een plekje in één van de baden, sommige fungeren duidelijk als kwartiermaker voor de andere teams van de club die nog zullen arriveren. En dan, om 08.30u het beginsignaal van de eerste wedstrijd, het toernooi 2019 is nu echt begonnen.

En tsja, dan kom je vanzelf weer in de toernooiflow zoals die er ook voorgaande jaren was. Niet dat we alles maar als vanzelfsprekend aannemen maar eigenlijk al na een uur spelen, en dus met nog 11 uur te gaan, groeit het idee dat het weer goed gaat komen. Veel nieuwe vrijwilligers, enthousiaste kinderen en dan als bijzonder welkom extra een steeds ‘warmer schijnende’ zon die veel mensen naar buiten lokt.

En voor je het weet is het dan al tijd voor de laatste wedstrijd van het toernooi, een echt finaleduel tussen de jongensteams van MNC en SVH. Het is de 49e wedstrijd die ook weer zonder problemen verloopt en zo kunnen we rond 20.45u na 49 wedstrijden en 4 prijsuitreikingen aan de slotschoonmaak beginnen. Een laatste drankje nog en om 21.30u is iedereen moe maar voldaan op weg naar huis. Het toernooi 2019 zit er op, we hebben gelukkig 2e Paasdag om bij te komen maar verheugen ons ‘stiekem’ nu al op de jubileumeditie van volgend jaar !

Oh ja, en wat die 2e Paasdag betreft, natuurlijk moeten de tribunes nog ‘effe’ terug naar Oosterhout. Gelukkig zijn de chauffeurs en sjouwers weer present dus zijn ook de laatste tekenen die aan het toernooi herinneren rond het middaguur weggewerkt.

Dank aan alle jeugdige poloërs, coaches, vrijwilligers (ouders, senioren en de meehelpende jeugdleden) en uiteraard ook aan alle sponsoren, de scheidsrechters en het horecapersoneel die op welke wijze dan ook hebben bijgedragen aan het slagen van het toernooi. Graag tot volgend jaar!!