Het balletje drijft weer

Nog niet eens iedereen heeft zijn of haar vakantiekoffer uitgepakt of het poloseizoen 2019-2020 staat al weer voor de deur. Een late vakantie en een vroeg competitiebegin, een slechte combinatie op het eerste oog maar een combinatie waar de meeste verenigingen mee te kampen zullen hebben.

Een nieuw seizoen met nieuwe regels, bedoeld om het spelletje sneller en aantrekkelijker om te volgen te maken. Dat vergt natuurlijk wel gewenning, zowel van spelers als van scheidsrechters. En dat was goed te zien tijdens de voorbereidingstoernooien die diverse teams de afgelopen weekenden speelden. Die waren dit jaar dus extra nuttig, het is nu afwachten hoe alle partijen (in het water en op de kant) daar de komende weken mee aan de slag zullen gaan. De verschillen tussen scheidsrechters en tussen teams die zich al wel of nog niet zo goed op de regels hadden ingesteld waren nu nog duidelijk.

Zowel dames 1 als heren 1 speelden op het toernooi van De Warande en op dat van SBC2000. Heren 2 en 4 waren ook actief in Oosterhout, net zoals de CG en de DG.

De dames eindigden op beide toernooien als 4e, waarbij er wel een stijgende lijn te zien viel in 2 weken tijd. Het koude water in Breda werkte bevorderlijk voor de werklust en dat betekende o.a. dat op de zondag gelijk werd gespeeld tegen de nummers 1 en 2, Wiekslag en ZPC Amersfoort. Net als De Vennen komend seizoen uitkomend in de 2e divisie.

Heren 1 sloot het toernooi in Oosterhout, waar het in de 2e herenpoule was ingedeeld, als 5e van de 10 ploegen af en kwam een week later in Breda twee tegenstanders uit de komende competitie tegen. Net als De Vennen zullen ook die teams ongetwijfeld niet compleet geweest zijn maar het vertoonde spel biedt hoop voor het nieuwe seizoen. Met 4 overwinningen en 1 gelijkspel werden de eerste plaats en de felbegeerde bal in de wacht gesleept.                                                                                             Vermeldenswaard is nog wel dat de keeper van de heren in het laatste duel zijn doel schoon wist te houden. Dat het doel achter hem werd weggesleept -omdat dit het laatste toernooiduel was en de tegenstander voor de laatste wedstrijd onsportief het toernooi al verlaten had- kan daaraan bijgedragen hebben.