Monsteroverwinning heren 1

De heren van De Vennen kennen een bijzonder voortvarende competitiestart, het tweede competitieduel werd ook zegevierend afgesloten met zelfs voor waterpolobegrippen wel heel ruim verschil. Dames 1 kon haar tegenstander Waterpolo Den Haag 2,5 periode lang aardig bijbenen maar leed uiteindelijk een geflatteerd ruime nederlaag.

Vorig seizoen wisten de dames van De Vennen de gasten uit de hofstad nog op een gelijkspel te houden. Gewaarschuwd voor het fysieke spel van de bezoeksters was het zaak veel te bewegen zodat de scheidsrechters overtredingen wel op moesten merken. In de eerste periode nam Den Haag telkens de leiding maar De Vennen kon telkens aanhaken en de eerste 8 minuten spel op 3-4 afsluiten. In de tweede en derde periode liepen de gasten verder uit maar toen De Vennen halverwege die derde periode de 6-8 leek te scoren was het gat nog overbrugbaar. Om onduidelijke redenen werd de aanval echter afgefloten en uit de tegenaanval viel de 5-9. Een domper voor De Vennen en een aantal dames leek daarna meer een duel met de scheidsrechters en persoonlijke tegenstanders uit te vechten dan dat ze nog echt in de wedstrijd zaten. Den Haag profiteerde en zwom naar een 6-14 overwinning. De treffers van De Vennen kwamen van de hand van Naomi van Bragt (2x), Rachel de Vet, Minet Peeters, Judy Goossens en Laura Evers.

Heren1 kende op bezoek bij de Eindhovense studenten van ESWV Nayade een flitsende start, binnen mum van tijd stond het 0-5 voordat de thuisploeg de eerste periode op 1-5 wist af te sluiten. Door veelvuldig wisselen wist De Vennen het tempo hoog te houden en enkel doordat er door een zekere nonchalance nog de nodige kansen werden gemist liep de score vrij ‘langzaam’ op. De thuisploeg had met de ene treffer in de eerste periode echter al zijn kruit verschoten en zo groeide het verschil via 1-9 en 1-14 naar een zeer ongebruikelijke 1-20. Bas ten Bulte was met 5 treffers het meest trefzeker en ook Remco Jonkers (4x), Lars van Oosterbosch, Koen Haast (beiden 3x), Mark Haast (2x), Dirk Luijten, Bas Verhagen en Geert Huijben wisten het net achter de Eindhovense keeper te vinden.

A.s. zaterdag ontvangen de dames om 18.30u SG WZC uit Zoetermeer. Hierop aansluitend gaat heren 1 vanaf 19.50u de strijd aan met DBD uit Best dat eveneens de eerste twee duels wist te winnen.