Prijs bij openwaterwedstrijd in België

In het weekeind van 16 en 17 augustus heeft Carina Spronk van ZV De Vennen in België gezwommen, omdat er in het Nederlandse openwater circuit geen wedstrijden waren .Op vrijdagmiddag had zij haar wedstrijd op de 2000 meter vrije slag waarbij zij 2e werd , in een tijd van 28 minuten en 18 seconden, met een klein tijdverschil van maar 5 seconden op de nummer 1.

Zaterdag was haar 2e wedstrijd in België en wel in Menen, dit ligt tegen de Franse grens, waar zij 2 afstanden op het programma had staan. ’s Morgens was de afstand die zij moest gaan zwemmen 5000 metervrije slag, dit werd gezwommen op een baan van 1000 meter, hierop was zij 1e van de jeugd zwemmers en werd 3e all in met een mooie tijd van 1 uur 15 minuten.
’s Middags was haar 2e afstand die zij moest gaan zwemmen dit was 2000 meter vrije slag hierop was ze haar concurrentie te snel af en wist een 1e plaats te behalen in een mooie tijd van 29 minuten en 5 seconden. Na deze prestaties van 2 dagen was het op zondag weer een wedstrijd van Dammen naar Brugge over een lengte van 5000 meter, hierbij waren de weersomstandigheden niet zo geweldig.
Er was die dag veel wind en het regende af en toe, dit mocht de pret niet drukken want na een vertraagde start wist Carina een 4e plaats te behalen achter de Belgische favorieten, zij was hiermee 1e van de jeugd zwemmers die de finish wist aan te tikken in een tijd van 1 uur en  16 minuten. Carina mag dan ook terug kijken op een weekeinde waar zij goed gepresteerd heeft en heeft laten zien dat ze ook in België hoge ogen kan gooien met haar prestaties.
vennen1808