Waterpoloteams presenteren zich op het Zomertoernooi van SBC2000

Op zaterdag ochtend 6 september waren we al weer op tijd present op het buitenzwembad Wolfslaar in Breda voor een dag vol waterpolo wedstrijden. Het weer werkte  prima mee al was het wel wat bewolkt. Er was weinig wind en het zwemwater had nog een normale temperatuur.

De jongens onder 17 speelden ’s morgens tegen De Zaan, SBC2000 onder 19 en jongens van VZC E&P, een zware poule, waar onze jongens niet alleen de tegenstander maar ook zichzelf zijn tegengekomen. Maar alles wat je hier leert neem je mee naar de competitie!! Vierde in de poule en alvast wat potjes samen gespeeld, ook dat is winst voor later.
Dus Bart, Mart, Lars, Matthijs, Mikey, Steyn, Rick, Rick, Job, Victor, Jordy en Pieter, coaches Gert en Margo, bedankt voor een leuk toernooi!

De meiden onder 17 werden in de middag verwacht op het buitenzwembad en misten twee basisspeelsters waaronder de vaste keepster Sacha en Tessa. Ze speelden in een poule waarin ze in ieder geval twee competitietegenstanders tegenkwamen, SBC2000 en Zeester Meerval. Beide partijen tegen deze tegenstanders werden gewonnen. De derde tegenstander was het team van De Ham uit Noord Holland en deze meiden bleken een maatje te groot. Met een tweede plaats in de poule kunnen Nicky, Kimberly, Deborah, Ilse, Daphne, Joyce, Merel, Anouk en Dymfie, soms aangevuld met Naomi en Rachel terugkijken op een leuk toernooi onder coaching van Roel en Gert. We zien uit naar de eerste wedstrijden in de competitie, eind september.

P1210646

Ook de senioren uit Heren 1, Heren 2 en Dames 1 waren aanwezig op het toernooi. De vrouwen van De Vennen zaten op het hoogste niveau dicht tegen de toernooizege aan. In de eerste wedstrijd op zaterdagochtend, tegen Arethusa, miste de Dongense club drie seconden voor tijd een strafworp en de kans op de gelijkmaker, 4-3. Alle andere wedstrijden werden wel gewonnen waardoor ze uiteindelijk tweede geëindigd zijn in de poule. Heren 1 ging in de kruisfinale de strijd aan met Hieronymus voor een plaats in de finale en won deze met 6-4. In de eindstrijd kregen ze te maken met DWK (De Water Kip) uit Barneveld. Hierin kwamen ook jeugdspelers Mart Graumans en Mathijs Schalk in actie maar ook zij konden een nederlaag niet voorkomen. Ook een mooie tweede plaats voor Heren 1.

Foto’s Meiden onder 17
Link naar het artikel op dongen.nieuws