Uitstekende toernooiresultaten poloploegen ZV De Vennen

Enkele weken na de gezamenlijke seizoensopening en met de nodige trainingskilometers in de benen gingen afgelopen weekend vier waterpoloteams van ZV De Vennen op pad om tijdens een toernooi voor de eerste keer dit seizoen de krachten met andere clubs te meten. De teams van de jongens en de meisjes onder 15 jaar gingen daarvoor naar Sittard waar ze 2 dagen te gast waren bij Hellas-Glana. Dames 1 en heren 1 zochten het dit jaar dichter bij huis, veel dichter dan bij het tweedaagse toernooi van OZ&PC De Warande in Oosterhout kun je bijna niet hebben.

De meisjes gaan komend seizoen als echte meisjesploeg de competitie in en met die ploeg werd nu het toernooi gespeeld. Tijdens het toernooi waren ze ingedeeld in een gemengde poule, zodat ze ook het ‘eigen’ jongensteam tegen kwamen. Dit prestigeduel werd door de meiden winnend afgesloten maar dat weerhield de jongens er niet van om de toernooizege te grijpen. Een mooi succes voor dit combinatieteam van jongens van ZV De Vennen en het Bredase SBC2000, die na een jaar onder Bredase vlag gespeeld te hebben komend jaar als Dongens team het water ingaan. Voor de meiden, die zich het gehele toernooi kranig weerden, resteerde een fraaie derde plaats in een veld van 5 ploegen.
duzqj61m3pzjdt7csqlbjt6im
De Limburggangers
In Oosterhout werden er door de dames en heren van ZV De Vennen bij elkaar 12 wedstrijden gespeeld en die werden allemaal gewonnen ! Beide ploegen konden bij de prijsuitreiking dus de bij de eerste plaats in hun poules horende prijs, een nieuwe waterpolobal, in ontvangst nemen. De dames speelden op zaterdag 4 wedstrijden en wisten, af en toe nipt, dus zonder puntverlies te blijven. De eerste wedstrijd op zondag tegen de dames van SG Den Haag zou beslissend worden voor het resultaat in deze poule en het werd een spannend maar bij vlagen ook iets te hard duel. De sportiviteit was aan Haagse kant soms ver te zoeken, misschien het gevolg van een iets te zware avond/nacht ervoor. De Dongense dames bleven opnieuw aan de positieve kant van de score en veegden in het laatste duel de zwembadvloer aan met de Ierse dames van Donegall Diamonds.
De heren hadden in hun poule de meeste tegenstand van het Roosendaalse Hieronymus, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de bondscompetitie en komend jaar ook tegenstander van De Vennen. De poulewedstrijd werd met 5-4 gewonnen en nadat ook de duels tegen onder andere het Britse Grantham Knight en het Belgische MZV Eeklo in winst waren omgezet troffen De Vennen en Hieronymus elkaar op zondag opnieuw in een finaleduel om de eerste en tweede plaats. Het werd een sportief duel tussen twee ploegen die elkaar al langer kennen en die elkaar dus de komende tijd nog vaker zullen treffen. Het initiatief lag de gehele wedstrijd aan Dongense zijde en wanneer alle kansen waren benut had er een ruimer resultaat ingezeten dan de 8-6 zege die nu werd geboekt.
Met drie toernooizeges en een derde plek dus een mooi begin voor de teams van De Vennen. Komend weekend, zaterdag 7 en zondag 8 september, zijn deze vier teams opnieuw actief tijdens een toernooi, nu bij SBC2000 in het Bredase buitenbad Wolfslaar. Daar komen overigens ook de E en D-junioren en een tweede herenteam in actie zodat bijna de gehele poloafdeling actief zal zijn. Nu maar hopen dat het weer ook in het weekend nog zo mooi zal zijn.
wjvv904qkmtwt6nu85zz9dl1c-w620-h352-q90-f-bececed