Wedstrijdverslagen 11 oktober

De Vennen haalt ongenadig uit

De Vennen liet iets van zijn titelaspiraties zien door Merlet met 14-1 te vernietigen. Ook de vrouwen van De Vennen gaan na winst op  de koploper zich nadrukkelijk met de leiding bemoeien.

MANNEN
ZUID EERSTE KLASSE
De Vennen-Merlet 14-1

VROUWEN
ZUID EERSTE KLASSE

De Vennen-De Treffers 7-4

Dit verslag komt van BN De Stem

Foto’s gemaakt door Lian
Jeugd onder 13
Meisjes onder 17 
Jongens onder 17
Dames 1

De Vennen avondje met meisjes onder 17 op stoom tegen De Krabben
Zaterdagmiddag begon het eerste potje tegen de meisjes van De Krabben met drie meiden op de bank met blessures en 1 wissel. Wat betekend dat iedereen opdracht krijgt om zich compleet leeg te spelen in deze wedstrijd. Het eerste partje start met balbezit en opent Tessa de stand met haar eerste treffer. Daarna brengt Ilse met een hattrick de stand op 4-0 en is het Sacha die het doel schoonhoudt na een uitbraak van De Krabben. Partje twee begint met een punt van Daphne door een perfecte kruising met Joyce. Daarna lekker pressen en spelen op de vrije vrouw die daarna de punten kan laten oplopen, zoals Ilse, Deborah, Dymfie en Tessa. Met een 11-0 op het bord gaat het team los in het derde partje. Verdediging door Kimberly voorkomt dat er een speler kan doorbreken en Deborah maakt het daarna af. Ook Tessa neemt via een mooie pass weer een punt voor haar rekening. Daarna is het weer even straktrekken van de verdediging en moet Joyce ver gaan om de bal weer terug te halen en is het uiteindelijk Daphne die vanuit belegerde positie het 14e punt maakt. Dymfie rond het partje mooi af met 15-0. Het vierde partje is het partje van het uitspelen van situaties en hebben we wat missers op goal. Uiteindelijk is het Deborah die na leuke passes en opentrekken van Kimberly nog twee puntjes kan binnen halen. Eindstand 17-0. Prima, een mooi doelsaldo voor onze competitie. Gefeliciteerd meiden.

Op 1 november komen de meisjes weer in actie en zijn ze waarschijnlijk weer voltallig. Graag zien we onze supporters op zaterdagavond 18:00 uur in Veldhoven bij onze wedstrijd tegen Njord, een geducht tegenstander, maar wie weet!

Het avondje Vennen waterpolo begon al vroeg met de zware wedstrijd van het team jongens onder 17 tegen TRB-RES.
Al vroeg in het seizoen werkt De Vennen de twee wedstrijden tegen TRB-RES af. Twee weken geleden waren ze compleet overtroeft door deze ploeg en voor deze return moest het roer om. De opdracht was pressing half veld en veel blijven bewegen. Deze tegenstander is erg snel en er moest heel veel gezwommen worden om de bal te veroveren.

Het eerste partje liep het balbezit gelijk door in een aanval via de flanken maar liep vast in de tegenstander. De bal werd gered door Bart en teruggespeeld op Matthijs die het eerste punt kon zetten voor De Vennen, een punt dat de jongens mentaal verder hielp. Pas na 3 minuten kon TRB een keer uitbreken voor de gelijkmaker. Door spel op het scherpst van de snede werd een 5 meter toegekend aan de tegenpartij wat het partje op 1-2 liet eindigen. Het tweede partje werd de tegenpartij compleet uitgepresst en de enige keer dat de bal in de buurt van het doel kwam kon Bart deze uit het doel houden, Zonder extra punten aan beide kanten, maar mentaal een voordeel. Het derde partje begon met een scheidsrechtersbal. Met een paar missers op lat tijdens manmeer situaties bleven de doelpunten uit maar door pressing werden door de tegenpartij weggehouden van het doel. Een enkele uitbraak kon niet tegengehouden worden en koste ons team een punt. Het vierde partje begon de vermoeidheid toe te slaan en kon de snelheid niet meer gehaald worden waardoor de tegenpartij een aantal uitbraken kon verzilveren. Met een 1-8 op het bord een vertekend beeld van deze wedstrijd waarin ons team liet zien dat ze deze tegenstander ook aan kan maar nog wat moet groeien in conditie. Hulde aan dit team! Ga zo door.

Nu een verdiende pauze en na de herfstvakantie zullen we het team weer in actie zien in De Plantage in Hoogerheide voor de eerste wedstrijd tegen de jongens van Zuidwesthoek op 1 november.